Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ÎNŞELĂCIUNE prin metoda „Accidentul”, la Alba Iulia: O femeie de 51 de ani a dat 10.000 de lei unui bărbat prezentat ca avocat

Publicat

poza prevenire inselaciune Un alt caz de înşelăciune prin metoda “Accidentul” a intrat în vizorul poliţiştilor din Alba Iulia, după ce o femeie a fost păgubită cu 10.000 de lei de către un fals avocat care a pretins că-i acordă sprijin fiului ei. Alte două femei din oraş au fost sunate în aceeaşi perioadă de persoane necunoscute, însă în aceste cazuri nu s-au produs pagube. IPJ Alba revine cu recomandări pentru cetăţeni, pentru a nu deveni victime ale acestor infracţiuni.

Duminică, 2 august, trei persoane din municipiul Alba Iulia s-au adresat poliţiei, semnalând faptul că au fost sunate de indivizi care le-au pretins sume de bani în contextul unor accidente rutiere în care au fost implicate rude ale persoanelor apelate.

Din păcate, una dintre aceste persoane a dat crezare escrocilor şi a devenit victima unei infracțiuni prin care i-a fost cauzat un prejudiciu de peste 10.000 de lei.

La data de 2 august, în jurul orei 15.00, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către o femeie în vârstă de 51 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că, în aceeaşi zi a fost sunată de către un individ care a pretins că e avocat şi care i-a spus că fiul său a avut un accident în urma căruia două persoane au fost rănite grav.

În acest context escrocul i-a solicitat 10.000 de lei şi i-a cerut să se întâlnească în faţa Spitalului Județean Alba Iulia. Femeia a dat curs solicitării şi s-a întâlnit cu el, înmânându-i suma solicitată şi un telefon mobil, “pentru a fi depus la dosarul cauzei”.

Ulterior, femeia şi-a dat seama că a fost înşelată şi s-a prezentat la poliţie.

În toate cele trei cazuri semnalate, poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorilor.

Poliţia Română vă recomandă:

Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că ar avea calități oficiale.

Nu oferiţi date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului.

Notaţi numărul de telefon de la care aţi fost contactat sau de la care aţi primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă şi păstraţi atât apelurile cât şi mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de către organele de cercetare penală, în eventualitatea în care aţi fost deja prejudiciaţi.

Ce trebuie să ştiţi?

Pentru a evita să deveniţi victima unei infracţiuni de înşelăciune, este bine să analizaţi cu atenţie informaţiile primite şi să vă puneţi câteva întrebări elementare referitoare la veridicitatea lor.

Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere şi următoarele aspecte:

În caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări.

Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare: 1) depunerea unei plângeri la unitatea poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau 2) înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.

De asemenea, trebuie să cunoaşteţi faptul că, în conformitate cu reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav este, de obicei, anunţat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru.

Chiar dacă ar putea exista alte surse, care să transmită informaţia înainte ca aceasta să vă parvină în mod oficial, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde orice acţiune.

În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii!

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dddddd

    luni, 03.08.2015 at 16:54

    asa-i trebuie… Unii nu se invata minte niciodata.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax