Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Înșelate în plină stradă: Două bătrâne, jefuite de bijuteriile din aur, de către „turiști” dezorientați, care le-au cerut ajutor

Publicat

Atenție la hoții de bijuterii! Două femei în vârstă, din Alba Iulia și Aiud, au fost înșelate în plină stradă de către niște persoane care se pretindeau turiști dezorientați și le cereau ajutorul pentru a identifica niște obiective pe o hartă. Pretinzând că vor să le mulțumească pentru ajutor, aceștia s-au apropiat de ele pentru a le oferi cadou un lănțișor și le-au sustras bijuteriile de aur, în valoare totală de aproape 2.000 lei.

Poliţiştii din Alba fac cercetări pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a autorilor unor fapte de furt de bijuterii, a căror victime au fost două femeie în vârstă.

Luni, 6 ianuarie, la 12.30, Poliţia Municipiului Aiud a fost sesizată de către o femeie de 62 de ani din Aiud, cu privire la faptul că în timp ce se afla pe strada Axente Sever din Aiud, a fost abordată de două persoane (un bărbat şi o femeie) care, arătându-i o hartă, i-a cerut să le arate unde este spitalul.

În aceste împrejurări, femeia s-a oferit să-i facă cadou vârstnicei un lănţişor pe care i l-a pus la gât. După scurt timp, reclamanta şi-a dat seama că în timp ce-i aşeza la gât aşa zisul cadou, femeia i-a sustras lănţişorul cu medalion din aur, în valoare de 1.500 de lei.

În aceleaşi împrejurări a căzut victimă a unei infracțiuni de furt, o femeie în vârstă de 71 de ani, din municipiul Alba Iulia în timp ce se deplasa pe strada Cetăţii din municipiul Alba Iulia.

Acesteia i-au fost sustrase bijuteriile proprii, în valoare de 400 de lei şi a „primit cadou” bijuterii dintr-un metal comun, de culoare galbenă.

În ambele situaţii, poliţiştii fac cercetări în vederea identificării autorilor, tragerii lor la răspundere penală şi recuperării prejudiciilor.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de fapte, polițiștii recomandă:

Nu purtaţi ostentativ bijuterii şi obiecte de valoare care sunt tentante pentru cei predispuşi la furt sau tâlhărie.

Fiţi sceptici în legătură cu orice promisiune sau cadou primit ca din senin, de la persoane necunoscute;

Nu acceptaţi, indiferent de motivul prezentat, ca persoane necunoscute să se apropie prea mult de dumneavoastră;

În cazul în care sunteţi abordaţi de astfel de persoane, încercați să reţineţi cât mai multe aspecte care pot fi de folos poliţiei: ora comiterii infracţiunii, aspectul agresorului: vârsta aproximativă, înălţimea şi constituţia fizică, forma feţei, bărbierit sau cu barbă, culoarea părului, a ochilor, dacă vocea are un accent anume, vestimentaţia, semne particulare), dacă aveau maşină – marca, culoarea şi numărul de înmatriculare, direcţia în care au plecat, numele sau poreclele folosite între agresori, accentele, dialectele, etc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax