Connect with us
Publicitate

ABRUD

Înșelătorie prin metoda ”Maradona”, la un magazin din Abrud. Vânzătoare păcălită printr-o escrocherie din anii 90

Publicat

bani inselaciune

Polițiștii din Abrud l-au identificat pe un bărbat din Câmpia Turzii ca bănuit de o faptă de înșelăciune. Ar fi înșelat o vânzătoare căreia i-a cerut să îi schimbe o sumă de bani în bancnote mai mici, potrivit reprezentanților ISU Alba.

La data de 27 mai 2020, polițiștii de investigații criminale din Abrud l-au identificat pe un tânăr de 22 de ani, din Câmpia Turzii, județul Cluj, ca persoană bănuită de săvârșirea unei infracțiuni de înșelăciune, faptă care a fost reclamată poliției în data de 23 mai 2020.

În sarcina tânărului s-a reținut faptul că, în după amiaza zilei de 22 mai, i-a solicitat unei vânzătoare de la un magazin alimentar din Abrud, să îi schimbe 3 bancnote de câte 200 de lei în bancnote de câte 50 de lei.

Ulterior a revenit asupra solicitării și a precizat că, de fapt, dorește schimbarea banilor în bancnote de 5 lei și a cerut restituirea bancnotelor de 200 de lei însă când le-a înapoiat pe cele de 50 de lei ar fi sustras 4 din ele, fără ca femeia să observe acest lucru.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale a bărbatului și recuperarea prejudiciului, spun polițiștii.

Metoda Maradona, una dintre cele mai vechi escrocherii din România. Era folosită în anii 90 la schimbul valutar neoficial prin care la un schimbarea unei sume de bani o persoană oferă echivalentul în lei sau euro, dar la numărătoare, scoate câteva bancnote din teanc, după numărarea banilor.

În felul acesta, clientul descoperea abia acasă lipsa banilor. În timp, metoda a apărut în mai multe variante.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax