Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

INSP: Varianta Delta COVID, transmitere comunitară susținută la nivel național. Ce tulpini ale Sars-Cov-2, circulă în România

Publicat

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat marţi că au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară susţinută, la nivel naţional, a variantei Delta a Sars-Cov-2. Numărul de cazuri noi, raportate marți, a depășit 2.000.

Potrivit INSP, până la data de 5 septembrie au fost confirmate 2.563 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care 1.722 cu varianta Alpha, 11 cu Beta, 23 cu Gamma şi 807 de cazuri cu varianta Delta. 

În total 81% dintre cazurile de infectare sunt atribuite unor variante îngrijorătoare ale virusului.

Au fost înregistrate şi comunicate la INSP – CNSCBT 75 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care 27 cu varianta Alpha, 3 cu varianta Gamma şi 45 cu varianta Delta.

Dintre cele 807 cazuri confirmate cu varianta Delta, 191 (23,7%) fuseseră vaccinate: 7 incomplet şi 184 complet vaccinate (22,8% din total).

„Amintim faptul că unul dintre criteriile de selecţie a cazurilor de COVID-19 pentru secvenţiere este vaccinarea, aşa încât proporţia de cazuri vaccinate din totalul de cazuri confirmate cu varianta Delta nu reflectă situaţia din populaţia generală, ci dintr-un grup selectat”, afirmă sursa citată.

Sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax