Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Inspecţii ale Consiliului Concurenței la Direcţia Silvică Alba şi firme, inclusiv Kronospan. Suspiciuni de înţelegeri pentru împărţirea pieţei

Publicat

kronospan Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediile a patru companii care activează pe piața masei lemnoase, printre care Kronospan România și Kronospan Sebeș SA, precum și la două direcții silvice, respectiv Alba și Hunedoara, existând suspiciunea unor înțelegeri între acești agenți economici.

Inspecțiile s-au desfășurat în cadrul investigației privind posibile întelegeri între cele patru companii (Kronospan România SRL, Kronospan Sebeș SA, Alredia SRL și Lacul Codrilor SRL) în vederea împărțirii pieței/surselor de aprovizionare, precum și adjudecării partizilor (volum de lemn destinat comercializării) la un preț minimal în cadrul licitațiilor organizate de Direcțiile silvice Alba și Hunedoara.

Totodată, documentele ridicate în cadrul inspecțiilor se află în analiza autorității române de concurență, în cadrul procedurilor specifice investigației.

Potrivit președintelui Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, studiul derulat de organismul pe care îl conduce pe piața lemnului indică faptul că există disfuncționalități în acest sector, mai ales în ceea ce privește organizarea licitațiilor. Chirițoiu a subliniat că, în acest context, sunt analizate cu atenție cazurile în care au existat licitații cu puțini participanți, precum și cele la care prețul de adjudecare a fost foarte scăzut.

Inspecțiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigației, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunțare a Consiliului Concurenței în ceea ce privește existența unei încălcări a Legii concurenței.

În luna august 2015, în raportul preliminar al studiului derulat pe piața lemnului, Consiliul Concurenței a făcut o serie de recomandări pentru îmbunătățirea mediului concurențial în acest sector. Studiul continuă cu analiza tuturor structurilor și mecanismelor de funcționare a pieței primare a lemnului și identificarea eventualelor disfunctionalități de natură concurențială.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate