Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Inspectoratele școlare trebuie să publice zilnic clasele care intră online și să controleze școlile. Dispoziție de la minister

Publicat

Inspectoratele școlare trebuie să publice zilnic informații despre clasele în care se predă online, în contextul pandemiei.

Potrivit unei note a Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar va crea o secțiune dedicată pe site-ul propriu pe care va publica zilnic lista școlilor cu precizarea claselor care au activitate online.

Vezi IȘJ Alba: 179 elevi testați pozitiv, 131 de clase și grupe în sistem online. LISTA actualizată, 1 octombrie

Linkul către secțiunea dedicată va fi transmis pe email, iar Ministerul Educației va publica aceste linkuri în secțiunea www.edu.ro/functionare_scoli.

De asemenea, inspectoratele școlare trebuie să intensifice acțiunile de control pentru verificarea respectării tuturor regulilor de protecție sanitară în școli și să sprijine testarea cu teste rapide antigen non-invazive – teste de salivă – a elevilor, preșcolarilor și angajaților.

Textul instrucțiunii:

În vederea unei permanente comunicări pe tema funcționării unităților de învățământ în contextul pandemiei de Covid-19, precum și asigurării unui proces de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică, la nivelul Ministerului Educației și a inspectoratelor școlare se instituie următoarele măsuri:

1. Fiecare inspectorat școlar va crea o secțiune dedicată pe site-ul propriu, pe care va publica zilnic lista unităților școlare cu precizarea claselor cu activitatea online, conform modelului:

2. Link-ul către secțiunea dedicată va fi transmis pe email, la adresa functionare.scoli@edu.gov.ro

3. Ministerul Educației va publica aceste linkuri în secțiunea www.edu.ro/functionare_scoli

4. Inspectoratele școlare intensifică acțiunile de control în vederea respectării tuturor regulilor de protecție sanitară în școli, împreună cu instituțiile abilitate în acest sens;

5. Inspectoratele școlare și unitățile de învățământ vor sprijini acțiunile de testare, conform art. 2 alineatul (1) din HCNSU nr.76/30.09.2021, care prevede testarea cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă, pentru elevi și preșcolari, personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul acestora.

Vezi Instructiune ISJ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax