Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba a plătit peste 155.000 de lei din buget, daune pentru fapta unui fost angajat

Publicat

jandarmerie jandarmi

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba a plătit peste 155.000 de lei din bugetul instituţiei, daune morale şi materiale, către o persoană care a avut de suferit de pe urma activităţilor unui fost angajat al instituţiei, pe vremea când acesta purta haina militară.

Un fost angajat al instituției a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare şi la plata sumei de 94.325 lei cu titlu de daune materiale, 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare şi 10.000 de euro daune morale către o fostă prietenă pe care instanța a hotărât că a șantajat-o cu ajutorul unor fotografii compromițătoare.

Instanţele de judecată au hotărât ca daunele să fie plătite în solidar, de inculpat şi de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba pentru că infracţiunile au fost săvârşite în perioada cât era angajat al instituţiei, iar unele chiar în timpul serviciului.

Pentru că bărbatul a refuzat să plătească banii, victima s-a îndreptat cu executarea spre instituţie şi a obţinut, în ianuarie 2019, suma în cuantum de 155.025,61 lei.

Ulterior, Jandarmeria s-a îndreptat împotriva fostului angajat pentru a recupera suma de bani plătită victimei infracţiunii de şantaj. Dosarul civil s-a judecat pe parcursul anului trecut, fiind pronunţată o primă deciziei în 16 decembrie 2019. Fostul jandarm a contestat hotărârea instanţei de fond, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel.

Faptele de care a fost acuzat jandarmul s-au petrecut în 2006-2007.

Sursă: Adevarul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax