Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Inspectoratul Școlar Județean Alba a câştigat un proiect de parteneriat strategic Erasmus+ VET în valoare de 190.225 euro

Publicat

sediul ISJ Alba

isj inspectorat scolar alba 1Inspectoratul Școlar Județean Alba anunţă că a câştigat un proiect Erasmus+ pentru formare profesională. Se derulează în colaborare cu parteneri din Germania şi Italia, iar lansarea acestuia va fi în octombrie, la Alba Iulia.

Agenția Națională pentru Proiecte Comunitare din Domeniul Educației si Formării Profesionale a publicat vineri rezultatele selecției proiectelor de parteneriat strategic Erasmus+, domeniul formare profesională – VET, runda 29.03.2017.

În urma acestei selecții, proiectul “TECHnical partNership towards Innovation and Cooperation for VET” depus de Inspectoratul Școlar Județean Alba în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, Colegiul Tehnic “Alexandru Domșa” Alba Iulia, Liceul Tehnologic “Timotei Cipariu” Blaj, Bildungsgesellschaft mbH, Pritzwalk – Germania, ManCom GmbHa, Postdam – Germania, Umbria Training Center, Scheggino -Italia Istituto Professionale Industria e Artigianato „L. Santarella” Bari – Italia, a fost aprobat cu un grant în valoare de 190.225 euro, transmite IŞJ Alba.

“Mă bucur mult pentru acest proiect, deoarece un obiectiv important propus în strategia națională, este schimbarea percepției în legătură cu acest traseu de educație și formare profesională, întrucât educația și formarea profesională inițială au un rol esențial pentru dobândirea de abilități, cunoștințe și atitudini necesare integrării pe o piață a muncii dinamică și competitivă, precum și coerența între școală și mediul de afaceri”, a declarat inspector şcolar general Marcela Dărămuş.

Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 2 ani, în intervalul 2017-2019, iar  lansarea proiectului va avea loc în luna octombrie a acestui an, cu ocazia primei reuniuni de proiect a partenerilor care se va desfășura în România, la Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax