Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Inspectorii AJPIS Alba au revenit prin surprindere la 3 azile de bătrâni din județ, în urma unor reclamații primite de la cetățeni

Publicat

AJPIS Alba a revenit în trei cazuri la azilele de bătrâni deja controlate în cadrul operațiunii naționale ordonate de premierul Ciolacu, pentru a verifica aspecte semnalate de cetățeni și pentru a vedea dacă nu cumva lucrurile s-au schimbat.

Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Alba (AJPIS Alba) a transmis Alba24 un răspuns cu privire la situația azilelor de bătrâni din Alba.

Inspectorii AJPIS au făcut 3 controale la azilele din județ, după operațiunea declanșată de premierul Marcel Ciolacu la nivel național.

Practic, au revenit într-un control inopinat, în baza unor sesizări venite din partea cetățenilor legate de condițiile din azilele private.

Reprezentanții instituției spun că verifică inclusiv reclamațiile anonime, asta deși legea le dă dreptul să le claseze.

”Ca de fiecare dată, AJPIS a răspuns cu promptitudine la orice fel de sesiare/petiție/reclamație (asumate sau anonime) și astfel s-a efectuat un număr de 3 controale inopinate, în urma cărora aspectele semnalate nu s-au confirmat.

Au existat trei situații în care s-a revenit în control, în baza unor sesizări la căminele pentru persoane vârstnice private, ulterior controlului efectuat prin Ordin de Prefect de către echipele mixte” au precizat reprezentanții instituției.

De la începutul anului, instituția a primit în total 5 sesizări.

În județul Alba există 19 azile de bătrâni, dintre care 16 private și 3 de stat. AJPIS Alba a precizat că în 2022 și anul acesta nu au fost acordate finanțări căminelor private.

Foto: Pixabay

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 25.08.2023 at 12:12

    Mă, voi sunteţi serioşi ? Ce fel de comunicat este ăsta ? Care a fost finalitatea ? Să ştim unde sunt probleme, că poate unii vor să-i ocolească, în caz că au persoane ce trebuie ingrijite.

  2. Adi

    duminică, 27.08.2023 at 19:41

    Și rezultatele sunt secrete? Nu a fost nicio problema?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax