Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Inspectorii antifraudă au dat amenzi și au confiscat bunuri și sume de aproximativ 2 milioane de euro. Operaţiunea „Cristal” continuă

Publicat

anunt antifrauda magazin inchis bonuri fiscale Inspectorii antifraudă au aplicat amenzi și au confiscat bunuri și sume în valoare totală de aproximativ două milioane de euro în prima săptămână de la declanșarea Operațiunii „Cristal” în cadrul căreia sunt controlate și monitorizate 60 de centre engros din țară.

Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), în săptămâna 19 — 25 octombrie au fost verificați 1.237 de contribuabili, iar valoarea amenzilor aplicate a depășit 7 milioane de lei. Pentru 123 de contribuabili activitatea a fost interzisă iar pentru 13, care ofereau servicii de catering/restaurant în interiorul centrelor engros, a fost decisă suspendarea activității din cauza lipsei casei de marcat. Bunurile și sumele confiscate în cadrul controalelor se ridică la 2,09 milioane de lei. Un număr de 170 de contribuabili au fost invitați la sediul Direcției Antifraudă pentru continuarea verificărilor.

Atenționăm cumpărătorii de mărfuri (clienții centrelor engros) să solicite și să se asigure că primesc și dețin, pentru mărfurile cumpărate, toate actele prevăzute de lege, facturi, chitanțe, avize, documente transport, bonuri fiscale după caz, pentru că acțiunile ANAF de control și monitorizare se extind pe întregul traseu al bunurilor ce pleacă din centrele engros, până la consumatorul final, inspectorii verificând toate verigile lanțurilor de comercializare. Inspectorii antifraudă operează analize de risc cu privire la comercianți, dar și legate de clienții acestora, în funcție de informațiile rezultate din monitorizarea achizițiilor intracomunitare și a importurilor de bunuri”, se menționează în comunicatul citat.

Direcția Antifraudă Fiscală a demarat, în 19 octombrie, prima etapă a operațiunii de control și monitorizare a firmelor care își desfășoară activitatea în toate centrele engros din România, denumită Operațiunea „Cristal”, ce vizează 60 de astfel de locații, prin descinderi simultane în 15 centre din întreaga țară.

Astfel, în fiecare zi, până pe 25 decembrie 2015, atât în cadrul controalelor operative, cât și al verificărilor documentare și al întâlnirilor cu reprezentanții firmelor depistate cu nereguli în timpul controalelor, inspectorii antifraudă din toată țară vor verifica în detaliu activitatea economică și traficul de mărfuri din toate complexurile comerciale.

Pe parcursul controalelor operative, inspectorii antifraudă beneficiază de suportul Brigăzii de intervenție rapidă din cadrul Jandarmeriei Române

Operațiunea „Cristal” va fi reluată la începutul anului 2016, avându-se în vedere rezultatele rapoartelor de evaluare ale primei etape, care se va încheia în 25 decembrie 2015.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax