Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Inspectorii antifraudă nu vor mai putea folosi mașinile de serviciu dacă sunt prinși că parchează neregulamentar

Publicat

anaf Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) a decis să retragă dreptul de utilizare a maşinilor de serviciu pentru inspectorii antifraudă care parchează neregulamentar. Măsura a fost luată după ce doi şoferi au parcat luni, în Târgovişte, maşinile de serviciu ale Fiscului pe locuri rezervate persoanelor cu dizabilităţi.

„Urmare sesizărilor primite din spaţiul public privind nerespectarea prevederilor Codului Rutier de către inspectori antifraudă, conducerea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) a dispus retragerea dreptului de utilizare a autoturismului de serviciu, inclusiv pentru inspectorii care au parcat neregulamentar pe locuri rezervate persoanelor cu dizabilităţi.

Pentru asigurarea integrităţii profesionale a inspectorilor antifraudă, din decembrie 2013 până în prezent, conducerea DGAF a semnalat structurilor specializate situaţii în care au fost implicaţi 50 de inspectori antifraudă, în urma analizării suspiciunilor legate de nerespectarea normelor de conduită sau a cadrului legal. În acest sens, au fost sesizate Comisia de disciplină şi Direcţia Generală de Integritate din cadrul ANAF şi organele de urmărire penală. Conducerea DGAF susţine necondiţionat demersurile organelor de aplicare a legii şi asigură implementarea tuturor măsurilor necesare prevenirii şi combaterii oricăror abateri de la regulile de conduită şi de la prevederile legale în vigoare.

Reafirmăm hotărârea DGAF de a menţine un grad ridicat de încredere şi de a respecta standardele de integritate şi corectitudine asumate”, se arată în comunicatul DGAF.
Conform legii, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei şi ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax