Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor Alba au dat amenzi de aproape 500.000 lei în prima jumătate a anului 2012


Publicat

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba

În primele 6 luni ale anului 2012, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba a desfăşurat 1.498 acţiuni de control, urmate de amenzi de 492.750 lei. Au fost oprite de la comercializare definitiv mărfuri neconforme în valoare de 27.487 lei. Cele mai multe procese verbale de contravenţii au vizat produse şi servicii alimentare.

În perioada 01.01.2012-30.06.2012, comisarii de Protecţia Consumatorilor au întocmit 990  procese verbale de constatare a contravenţiei, în urma celor 1498 acţiuni de control. Pentru nereguli constatate la produse alimentare au fost încheiate 546 de procese verbale, 161 au fost întocmite pentru servicii alimentare, 187 au vizat produse nealimentare, iar 5 pentru servicii financiare.

Reprezentanţii CJPC Alba transmit că o atenţie deosebită a fost acordată şi verificării operatorilor economici din localităţile aflate în afara reşedinţei de judeţ  şi a celor aflaţi în mediul rural şi, pentru a determina o eficientizare a acţiunilor de control, s-a urmărit creşterea numărului verificărilor la producători şi depozite en-gros.

Valoarea totală a mărfurilor comunitare neconforme controlate oprite definitiv de la comercializare şi eliminate din circuitul consumului este de 13.254 lei, pentru restul mărfurilor depistate cu abateri fiind stabilite măsuri de intrare în legalitate. Mărfuri extracomunitare neconforme scoase de la comercializare sunt în valoare de 14.593 lei.

Unii operatorilor economici s-au ales şi cu sistarea temporară a prestării serviciilor (servicii alimentare, nealimentare, financiare). Au fost distruse produse neconforme evidenţiate în procese verbale în valoare de 4.904 lei, respectiv prin alte acte, de 1.719 lei.

Amenzile totale aplicate în perioada 1.01.2012 –30.06.2012 au adunat o sumă de 492.750 lei, însă valoarea vărsămintelor la buget (încasate operativ şi executări silite) este de 128.700 lei.

Din cele 258 reclamaţii înregistrate, au fost cercetate 235, din care 48 au fost închise cu soluţionare pozitivă şi 54 cu rezolvare amiabilă. Un număr de 13 reclamaţii au fost retrase, iar 23 au fost considerate nesoluţionabile.

Contravaloarea achitată sau valoarea reparaţiilor de care au beneficiat consumatorii care au reclamat calitatea produselor sau serviciilor este de 11.141 lei.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. ioan

    duminică, 05.08.2012 at 10:35

    PTR. PROTECTIA CONSUMATORULUI!!e.on gaz emit facturi ireale si ne ia banii anticipat ptr. gazul ne consumat si vin ulterior cu alta factura in care specifica „:va informam ca suma de …..lei va fi compensata cu facturile urmatoare.”Deci ei i-mi folosesc bani mei 3-4 sau mai mult timp[nefiind acasa] DACA EU NU ACHIT IN 45 DE ZILE FECTURA CURENTA EI I-MI APLICA O PENALIZARE DE 0,04% PE ZI. Rugam protectia consumatorului sa intervina in acest aspect si sa dispara facturile compensatorii,sau in cel mai rau caz sa -i oblige sa ne scada si noua 0,04%pe zi din suma ce ne-o datoreaza,fiind platita pe nedrept anticipata.Noi suntem citeva milioane de consumatori casnici ce le platim anticipat,si poateciteva mi cu restante la ei.Va puteti imagina citi bani nemeritati ni-i folsesc acesti patroni,fara a ne proteja nimeni.Ei ne fura f. mult si la schimbarea NMC cu KWH consumati,precum si la instabilitatea PCS,care variaza functie de temperatura.Cu multumiri!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

BLAJ

SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul primar al municipiului BLAJ? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Publicat

Lupta pentru locul de primar al municipiului BLAJ a început. Candidații care și-au anunțat până acum intenția de a ocupa această funcție sunt: Dorin Voina – PSD, Mihai Boitor – USR-PLUS, Gheorghe Valentin Rotar – PNL, Silvia Marcu – ALDE. PRO România nu a anunțat încă cine va candida din partea formațiunii. 

Vă puteți exprima opinia și preferințele într-un sondaj legat de candidații la primăria municipiului BLAJ – Alba24.

Pe care dintre următorii candidați l-ați vota pentru funcția de PRIMAR al municipiului BLAJ?

Loading ... Loading ...

Vezi și SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul primar al municipiului Alba Iulia? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Vezi și SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul președinte al Consiliului Județean Alba. Lista candidaților anunțați

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Buldoexcavator cu accesorii achiziționat pentru întreținerea drumurilor din comuna Avram Iancu. Licitația, lansată de Primărie

Publicat

Primăria din Avram Iancu cumpără un buldoexcavator cu accesorii pentru dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență. Utilajul va fi folosit pentru lucrări de deszăpezire și întreținerea drumurilor din comună. 

Primăria comunei Avram Iancu a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția unui utilaj multifuncțional (buldoexcavator) pentru lucrări de deszăpezire și întreținere drumuri în comună.

Valoarea totală estimată este de 378.184 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, utilajul va deservi întreaga suprafață a comunei Avram Iancu, respectiv cele 33 de sate componente. Utilajul va ajunge în dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) al comunei.

În prezent, Primăria comunei Avram Iancu desfășoară acțiuni de întreținere drumuri locale în general prin contractarea unei firme specializate, iar odată cu achiziționarea utilajului, suma alocată din bugetul local al primăriei pentru prestarea serviciilor va rămâne în bugetul local pentru alte cheltuieli necesare. Serviciile ce pot fi prestate prin achiziționarea utilajului se vor executa prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al primăriei comunei, în regie proprie.

Prin achiziția utilajului și a accesoriilor vor fi asigurate următoarele tipuri de activități:

– deblocarea drumurilor comunale și sătești în caz de înzăpezire

– îndepărtarea copacilor căzuți sau a materialelor care ar putea bloca traficul pe drumurile publice

– evacuarea pământului și a pietrișului rezultat după ploi puternice

– participarea la acțiuni de salvare în caz de inundații, incendii, alunecări de teren

Caracteristici tehnice ale achiziției:

Buldoexcavator

– putere motor: 100 cp

– capacitate cilindrică: 4,4 l

– capacitate cupă încărcător – 1,2 mc

– adâncime maximă de excavare: 5.978 mm

Accesorii:

– tocător vegetal (lățime de lucru 1.080 mm)

– furci pentru cupă încărcător (lățimea – 8 cm, lungimea – 120 cm, înălțimea – 76 cm, grosimea – 5 cm)

– cupă trapezoidală (1.200 x 300 x 750 mm, volum 140 l)

– cupă excavare (300 mm, volum 80 l)

– cupă excavare (800 mm, volum 270 l)

– lamă de zăpadă (lățime – 2.700 mm, înălțime – 800 mm, rotire în plan orizontal – 30 grade)

– ciocan hidraulic (picon) (energie de impact 1.017 joule, diametru spit – 75 mm)

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Minor aflat pe bicicletă, lovit de o mașină, pe Bulevardul Republicii din Alba Iulia. Băiatul nu a acordat prioritate

Publicat

Un accident rutier s-a produs sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 18:00, la intersecția dintre Bulevardul Republicii și strada Vasile Alecsandri din Alba Iulia. Un copil în vârstă de 12 ani, aflat pe bicicletă, a fost acroșat de un autoturism căruia nu i-a acordat prioritate. 

Potrivit unui cititor Alba24, în urma accidentului băiatul s-ar fi lovit ușor la mână.

Reprezentanții IPJ Alba au transmis pentru Alba24 că evenimentul rutier a fost soluționat ca tamponare.

Biciclistul în vârstă de 12 ani a fost sancționat de polițiști conform Ordonanței de urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

DUMINICĂ: Concerte de fanfară în aer liber, la Sebeș, în Parcul Tineretului și în cartierul Mihail Kogălniceanu

Publicat

Fanfara din Petrești continuă duminică, 9 august, seria concertelor de promenadă, menite să însuflețească, prin accentele vechilor șlagăre cu influențe săsești, atmosfera serilor de vară.

Primul concert de promenadă va avea loc în cartierul M. Kogălniceanu și se va derula sub forma unei parade muzicale, începând cu ora 18:30, iar cel de-al doilea concert se va desfășura în Parcul Tineretului din Sebeș, de la ora 20:00.

În condiții excepționale, cele două concerte de fanfară se vor derula în limitele stabilite de normele legale privind prevenirea răspândirii contaminărilor cu virusul Covid-19 (coronavirus).

Activitățile și concertele în aer liber ale Fanfarei din Petrești sunt susținute de Primăria Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate