Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Inspectorii DSVSA Alba încep controalele în târgurile de animale. Ce acte trebuie să deţină proprietarii

Publicat

Pentru că a început sezonul târgurilor de animale vii în judeţul Alba,  DSVSA anunţă că în perioada următoare inpectorii de specialitate vor intensifica controalele. Proprietarii trebuie să deţină asupra lor formularele de mişcare a animalelor.

Proprietarii şi deţinătorii de animale din judeţul Alba au obligaţia să deţină  asupra actele de identificare corespunzatoare a fiecărei specii de animale pe care le vor duce la târguri, respectiv formularele/ documentele de mişcare a animalelor, iar la solicitarea inspectorilor DSVSA să le arate.

La ieşirea animalelor din exploataţie, deţinătorii de animale au obligaţia să aibă asupra lor, pe timpul mişcării animalelor, următoarele documente:

– pentru specia bovină: paşaportul şi formularul de mişcare;

– pentru specia suină: certificatul sanitar veterinar şi certificatul de tip mamă

– pentru animalele din specia cabalină: paşaport;

În cazul în care proprietarii sau deţinătorii de animale, nu vor putea prezenta organelor de control şi inspecţie sanitar veterinară formularele/ documentele de mişcare a animalelor meţionate anterior, vor fi aplicate sancţiuni conform Hotărârii de Guvern nr. 984/2005

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax