Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Inspectorii DSVSA verifică agricultorii din judeţ. Sunt vizate 218 exploataţii de creştere a animalelor. Amenzi pentru cei care nu respectă obligaţiile

Publicat

Ciolos vizita ferma vaci Limba_3 În perioada 1-15 noiembrie, DSVSA Alba face inspecţii în exploatatiile nonprofesionale și comerciale de pe raza judeţului, pentru verificarea respectării de către agricultori a cerinţelor legale în materie de identificare și înregistrare a animalelor. Cei care nu se conformează riscă amenzi.

Potrivit DSVSA; eşantionul de control, transmis de APIA, cuprinde un număr de 218 exploataţii de creştere a animalelor, repartizate aleatoriu pe tot cuprinsul judeţului.

Fată de inspectiile efectuate anterior, în această campanie, se vor verifica și condiţiile de bunăstare ale animalelor (bovine, ovine, caprine, porcine, pasari de curte).

“Pe această cale ne adresăm crescătorilor de animale să faciliteze accesul inspectorilor în adăposturile de animale şi să pună la dispoziţia acestora toate documentele solicitate (formulare de identificare a animalelor, formulare de mișcare a animalelor, formulare de declarare eveniment, pașapoarte etc.).

Reamintim crescătorilor de animale obligaţiile ce le revin, în raport cu legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor: să permita accesul medicilor veterinari oficiali și împuterniciţi în exploataţie și să colaboreze cu aceştia în efectuarea controalelor, anunțarea medicului veterinar de liberă practică împuternicit despre naşterea, moartea/ sacrificarea/ înstrăinarea/ cumpărarea unui animal sau orice alt eveniment (pierderea crotaliilor, îmbolnăvirea animalelor etc.), solicitarea identificării animalelor nou-născute în termenele prevăzute de lege, să păstreze toate documentele primite de la medicul veterinar, iar mişcarea/ deplasarea animalelor la târguri, baze de achiziţii, abatoare să se efectueze numai cu documente sanitare veterinare, să respecte condiţiile minime de protecţie și bunăstare a animalelor.

Nerespectarea cerinţelor mai sus menţionate de către proprietarii de animale constituie contravenţie la normele sanitare veterinare şi se sancţionează, conform H.G. 984/2005, cu amenzi cuprinse între 400 si 2.400 lei și/sau confiscarea animalelor”, transmit reprezentanţii DSVSA Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax