Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Inspectorii ITM Alba au găsit şapte persoane fără forme legale de angajare, la o firmă din Sebeş. Au formulat plângere penală

Publicat

Inspectorii ITM Alba au descoperit şapte persoane care erau primite la muncă fără forme legale, la o firmă din Sebeş. Au formulat plângere la autorităţile de cercetare penală, iar în alte trei cazuri, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 70.000 de lei. În 11 iunie şi 19 iunie, Inspecţia Muncii a verificat 35 de firme din domeniul construcţiilor, patru dintre acestea fiind sancţionate.

În 11 iunie şi 19 iunie, s-a derulat la nivelul judeţului Alba Campania naţională de identificare şi sancţionare a muncii nedeclarate, în domeniul construcţiilor, organizată şi monitorizată de Inspecţia Muncii, prilej cu care au fost verificate 35 de unităţi de profil cu 374 de salariaţi din care 21 de femei, au fost sancţionaţi contravenţional patru agenţi economici cu amenzi în valoare de 80.300 lei, din care 70.000 lei pentru munca la negru. Au fost depistate 14 persoane care munceau fără forme legale de angajare. La una dintre firme au fost depistate în lucru şapte persoane care munceau “la negru”, s-a formulat plângere penală, întrucât legislaţia în vigoare stabileşte faptul că primirea în lucru a mai mult de 5 persoane fără forme legale de angajare constituie infracţiune.

Societăţi sancţionate pentru “muncă la negru” au fost Armonia Residence SRL Alba Iulia – trei persoane fără forme legale de angajare, amendă 30.000 lei, Întreprinderea Individuală Marcu Vasile – o persoană fără forme legale de angajare, amendă 10.000 lei şi Ferconstruct SRL Aiud – trei persoane fără forme legale de angajare, amendă 30.000 lei.

„Medent Proiect” SRL Sebeş a fost descoperită cu şapte persoane fără forme legale de angajare, faptă ce constituie infracţiune, astfel că s-a formulat plângere la autorităţile de cercetare penală.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost controlate 38 de unităţi şi constatate 68 deficienţe. Inspectorii ITM Alba au transmis şapte avertismente şi şase amenzi în cuantum de 17.500 lei.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax