Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Inspectorii școlari vor fi numiți prin detașare până la finalizarea noii legi a Educației. Schimbări luate în calcul de minister

Publicat

examen profesor

Inspectorii școlari generali și adjuncți vor fi numiți în continuare prin detașare, cel puțin până la finalizarea noii legi a Educației.

Acest lucru s-ar putea întâmpla în septembrie 2022 sau cel mai târziu în septembrie anul viitor, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, inspectoratele școlare județene ar putea devein direcții județene de învățământ.

”Este ilogic să organizezi concursuri pentru inspector școlar județean pentru ca mai apoi (septembrie 2022 cel mai devreme sau septembrie 2023 cel mai târziu) să le spui acestor oameni care au ocupat prin concurs postul de inspector școlar județean că nu mai au acel post, care este cu totul altceva, conform concluziilor proiectului România Educată”, a spus Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.

Ministrul s-a referit la direcții județene de învățământ preuniversitar în loc de inspectorate școlare județene.

A precizat că inspectorii vor fi în continuare detașați.

În ceea ce privește Legea învățământului preuniversitar, legea învățământului universitar și statutul cadrului didactic, Cîmpeanu a spus că anticipează să intre în vigoare ”cel mai rapid în septembrie 2022, cel mai târziu în septembrie 2023”.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax