Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IŞJ Alba: Şefii de şcoli vor avea mai multe ore la catedră, iar suplinitorii cu note mediocre la examene nu vor fi primiţi în învăţământ

Publicat

În sistemul educaţional din Alba nu îşi vor mai găsi locul suplinitori cu note mai mici de cinci la concursul de supliniri, potrivit inspectorului general al IŞJ Alba, Cornel Sandu. Totodată, directorilor de şcoli şi inspectorilor generali de judeţ li s-a mărit norma de ore la catedră.

Conducerea ISJ Alba dă asigurări că, începând cu această toamnă, nu vor mai preda la clase suplinitori care au obţinut note sub cinci la examenul de supliniri. Ultima şedinţă pentru ocuparea locurilor vacante în învăţământ va avea loc în 25 august, dată la care se va şti cu exactitate dacă vor fi doritori pentru a ocupa toate posturile libere. Inspectorul şcolar general Cornel Sandu este convins că se vor găsi soluţii pentru a nu rămâne locuri neocupate.

Acesta mai spune că, la sate, directorii de şcoli vor avea normă mai mică la catedră faţă de până acum, în timp ce la oraşe norma va creşte. De asemenea, directorii de grădiniţe vor preda cot la cot cu educatoarele, adică 40 de ore pe săptămână. Inspectorii generali vor fi la şcoală între două şi patru ore pe săptămână, iar şefii de şcoli nu vor fi remuneraţi pentru orele suplimentare.

După o pauză de un an, inspectorul general Cornel Sandu se reîntoarce, din toamnă, la catedră. Acesta va preda matematică, elevilor Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax