Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Inspectorul șef adjunct al ITM Alba a fost acuzat în trecut de omor calificat. Vezi detaliile cazului

Publicat

Calman Gabor Zsolt, inspectorul adjunct al ITM Alba, reţinut miercuri pentru infracţiuni la regimul rutier nu este un străin al lumii infracţionale. Acesta a mai fost acuzat, în urmă cu 11 ani, de omor calificat, dar instanţele au decis achitarea acestuia.

În anul 2000, respectiv în noaptea de 16 spre 17 decembrie, Petre Brădăţan, în vârstă 28 de ani din Aiud aflându-se în Discoteca “Milenium” din Aiud, a murit în urma unei altercaţii în care i-a fost tăiat gâtul cu un ciob de sticlă. Acesta era tatăl unui copil de 9 ani. Atunci, Calman Gabor Zsolt (la data respectivă în vârstă de 21 de ani şi student la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj) a fost acuzat de omor calificat. A fost arestat preventiv pentru o perioadă de cinci zile. În 21 decembrie, procurorii au prelungit cu încă 25 de zile mandatul de arestare preventivă, dar în 27 decembrie, s-a schimbat încadrarea juridică a faptei în „lovituri cauzatoare de moarte”.

După aproximativ două săptămâni, Calman a fost eliberat. În rechizitoriul încheiat atunci de procurori se arăta că: „În această încleştare, cum inculpatul strângea victima de gât cu braţul drept, cu ajutorul gâtului de sticlă pe care-l avea în mână, inculpatul i-a cauzat victimei o plagă tăiată cu leziuni vasculare la nivelul venei jugulare, urmată de hemoragie. Simţind că victima nu mai opune rezistenţă şi că sângerează, inculpatul a abandonat victima, s-a ridicat de la sol şi, după ce a aruncat gâtul sticlei, a părăsit în grabă localul, deplasându-se la Poliţie”.

Într-o expertiză din noiembrie 2001, se arăta că „leziunile de violenţă descrise la nivelul gâtului s-au produs cu mare probabilitate prin cădere pe corpul ascuţit-tăietor reprezentat de sticla spartă şi nu prin lovituri directe”.

Calman Gabor a fost achitat, în acest caz, de instanţa judecătorească.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Calman Gabor Zsolt, arestat 20 zile, are în continuare sprijinul UDMR: “Nu am luat în considerare propunerea unui alt director la ITM Alba” | alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax