Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Panouri fotovoltaice instalate pe Colegiul „Dorin Pavel”. Lucrările vor continua la alte trei instituţii publice

Publicat

Panouri solare instalate pe Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia

Patru clădiri publice din Alba Iulia vor fi alimentate cu energie alternativă, până cel târziu la sfârşitul lunii august. Acest lucru va aduce la bugetul administraţiei locale o economie anuală de aproximativ 50.000 de euro.

Este vorba despre un proiect, început în decembrie 2009, pentru amplasarea a 1.714 panouri fotovoltaice destinate producţiei de energie din surse solare, cu putere instalată cumulată de 257 kw, împărtiţe astfel: 920 de panouri fotovoltaice, având o putere de 130 kw, la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”; 524 de panouri cu o putere de 78,6 kw, la Căminul pentru Persoane Vârstnice; 54 de panouri de 8,1 kw la Centrul de Zi şi 216 panouri de 32,4 kw la Direcţia Programe.

Şeful Serviciului Elaborare Proiecte Comunitare din cadrul Primăriei Alba Iulia, Nicolaie Moldovan a precizat că, în prezent, au fost montate panouri în proportie de aproximativ 90% pe clădirea Colegiului Tehnic „Dorin Pavel”, urmând să se facă instalarea şi la celelalte clădiri cuprinse în proiect, până cel târziu în luna august a acestui an. Acestea vor deveni funcţionale imediat ce vor fi finalizate lucrările la fiecare clădire în parte.

Investiţiile sunt făcute cu fonduri europene. Valoarea totală a bugetului de proiect este de 8.868.552,43 lei, inclusiv TVA, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată este de 6.185.629 lei.

După ce vor monta panouri fotovoltaice, autoritățile speră să facă o economie anuală de aproximativ 50.000 euro, bani plătiți pentru energie electrică la cele patru clădiri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax