Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Instalarea unei stații de monitorizare a rovinietelor de la intrare în cartierul Oarda din Alba Iulia, contestată de consilierii locali PDL


Publicat

La intrare în Oarda, cartier al municipiului Alba Iulia, a fost amplasată în urmă cu mai bine de două luni o stație de monitorizare a rovinietelor prin care, până în prezent, mai mulți șoferi au fost taxați în timp ce circulau înspre casă. Dincolo de nemulțumirea reclamată de cetățeni, democrat-liberalii din Alba, prin vocea consilierului local Iulius Domuța, și-au exprimat dezacordul referitor la instalarea stației în acel loc, caracterizând-o drept o manevră politică, „rea-voință”, „nevoie a actualilor guvernanți de a crește încasările la buget”, cu atât mai mult cu cât „ciclicitatea cu care această unealtă este operativă corespunde cu anumite perioade de tensiune politică locală”. De cealaltă parte, reprezentanții CNADNR Alba susțin că amplasarea aparatelor de verificat rovinieta în acel loc este perfect legală.

CNADNR a instalat o stație de monitorizare a rovinietelor la intrarea în Alba Iulia, înainte de intersecția cu drumul spre cartierul Oarda. Astfel, localnicii din Alba Iulia care vor să meargă cu autoturismul spre cartierul respectiv riscă să fie amendați, în cazul în care nu au plătită rovinieta.

Vă prezentăm comunicatul transmis de Iulius Domuța:

„Din simplă satisfacţie sau doar pentru a-i <disciplina> pe locuitorii cartierului Oarda, şefii de la Compania Naţională de Drumuri au hotărât amplasarea unei staţii de monitorizare a vignetelor la principalul punct de intrare în cartier. Fie au pierdut din vedere faptul că zona respectivă este în intravilanul municipiului Alba Iulia, chiar dacă drumul este în administrarea CNADNR, fie s-au trasat sarcini precise de tipul colectării de fonduri din zona respectivă pentru motive pe care nu vrem să le bănuim.

Din nefericire, indiferent de cauza reală a acestui demers de amplasare a respectivei statii de monitorizare în zona Oarda, locuitorii acestui cartier sunt cei care reclamă injusteţea măsurii, atât timp cât porţiunea respectivă de drum este folosită cel mai adesea pentru traseul zilnic de genul serviciu-casă.

Este foarte usor de prezis nevoia actualilor guvernanţi de creştere a încasărilor la buget prin diverse metode şi instrumente. Însă nouă, celor care locuim în acest cartier, dar şi celorlalţi locuitori din localităţile de peste Mureş nevoiţi să tranziteze zona, ne vine greu să credem că drumul spre casă este pavat cu intenţii bune în acest caz. Cu atât mai mult cu cât ciclicitatea cu care aceasta unealtă este <operativă>, corespunde cu anumite perioade de tensiune politică locală. Considerăm că o binevenită obiectivitate ar fi necesară, dată fiind caracteristica de utilitate locală a acelei porţiuni de şosea. Pentru scopul declarat de pedepsire a contravenienţilor se poate alege amplasarea staţiei mobile la aproximativ 200 de metri spre limita administrativă a oraşului, fapt care ar înlătura orice suspiciune de rea-voinţă din partea celor îndreptăţiţi să facă acest lucru. Cu atât mai mult cu cât au apărut situaţii reclamate în instanţă de cei <taxaţi>, lămurite deplin de justiţie pe baza unor documente care atestă caracterul intravilan al drumului.

Prea-multul de care este nevoie la bugetul statului este colectat prea des din zone în care prea-puţinul celor în cauză este evident. Nu cerem nimănui ca rigurozitatea profesională să fie înlăturată, ci vrem ca situaţia semnalată sa fie analizată obiectiv, iar concluzia să fie una în favoarea cetăţeanului”.

FOTO: ArhivăȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. xyz

    joi, 31.01.2013 at 05:52

    Aparatul este la intrare in Oarda peste drum de Benzinaria Petrom.Locuitorii din Oarda nu au cum face naveta pe aceea iesire deoarece acel drum este mai rau decat un santier .Daca ar avea toti masini de teren poate ca ar putea trece .Prima data reparati soseaua si apoi cereti bani!

  2. dex

    joi, 31.01.2013 at 13:25

    Domnule Potor va rog faceti ceva pentru cei din Oarda ca inainte de vot ne-ati tot promis. Acum promisiunile s-au transformat in biruri!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Alocațiile copiilor cresc cu 20% de la 1 februarie. Ministrul Muncii a anunțat ce se întâmplă cu a doua majorare

Publicat

Alocațiile copiilor cresc, de la 1 februarie, cu 20 la sută, a anunțat, miercuri seara, ministrul Muncii, Raluca Turcan. Despre a doua creștere, Turcan a spus că va discuta când va exista bugetul aprobat.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, miercuri seara, la TVR, că alocațiile pentru copii cresc, de la 1 februarie, cu 20 la sută.

„Alocațiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocațiilor avem o lege în Parlament și vom vedea dacă se menține și a doua tranșă”, a spus ministrul Turcan.

A doua tranșă de majorare a alocațiilor ar trebui să aibă loc în vara anului 2021.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Un tânăr deținut în Penitenciarul Aiud susține că medicul stomatolog i-a stricat dantura când i-a scos 2 dinți. Ce s-a întâmplat

Publicat

aiud penitenciar

Un tânăr deținut în Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud susține că medicul stomatolog al închisorii i-a distrus dantura, în timpul unei proceduri, și din acest motiv a cerut daune morale. 

Mai exact, în plângerea forumată, deținutul a declarat în data de 31 august 2020 a fost scos la cabinetul stomatologic pentru extracția unui dinte.

Acolo doctorul i-a spus că trebuie să-i scoată și un alt dinte. După ce a fost anesteziat, la nici 2 minute medicul s-a apucat să-i scoată dintele.

”După ce i-a scos un dinte, l-a durut foarte tare, iar din această cauză tânărul a început să plângă  și susține că a fost obligat de către doctor să înghită toată saliva cu sânge. Mai mult, tânărul a declarat că doctorul striga foarte tare la el.

De asemenea, tânărul a mai spus că la extracția celui de a doilea dinte, nu a mai suportat durerea și a sărit de pe scaun, se arată în motivarea Judecătoriei Aiud.

Câteva ore mai târziu, tânărul a fost dus la cabinetul medical din cauza faptului că i s-a umflat toată fața și i s-a administrat o fiolă de algocalmin.

Câteva zile mai tarziu i s-a dat un tratament cu antibiotic, iar timp de 9 zile nu ar fi putut să mănânce nici un fel de hrană a mai susținut acesta.

Acesta a mai spus în timpul procesului că i-a rămas un rest din dinte, șidoctorul refuză să îl mai primească la cabinetul stomatologic pentru investigații”, se arată în plangerea forumată de deținut.

Mai mult de atât, în timpul intervenției, tânărul susține că ”medicul i-a vorbit pe un ton ridicat spunându-i să înghită și a înghițit cu tot cu dinți, nu i s-a asigurat un vas în care să poată scuipa ce avea în gură”, se arată în motivarea instanței.

Poziția Penitenciarului Aiud

Reprezentații Penitenciarului au specificat că deținutul ”a fost pregătit pentru efectuarea extracției, respectiv anesteziat. În timpul efectuării manoperei, brusc, s-a ridicat de pe scaun și a spus că nu mai dorește să i se facă nimic, deoarece îl doare. I s-a propus suplimentarea anesteziei, deoarece unul dintre resturi era aproape extras. Nu a mai dorit să i se facă nimic și a părăsit încăperea.

Referitor la afirmația că a fost nevoit să înghită saliva cu sânge, nu este adevărată deoarece o manoperă sângerândă în cazul de față, extracția, se realizează prin tamponare cu comprese sterile, astfel încât sângele nu avea cum să fie înghițit. Mai mult decât atât nu avea cum să înghită un dinte, deoarece extracția nu a fost finalizată.

Referitor la afirmația deținutului că medicul ar fi strigat la el, medicul precizează că atitudinea sa față de deținuți a fost întotdeauna una corespunzătoare, atât din punct de vedere moral cât și deontologic, fapt care poate fi confirmat și de către asistentul medical de stomatologie prezent la incidentul menționat.

Următoarea prezentare la cabinetul stomatologic a fost în data de 07.09.2020, când i s-au administrat 4 tablete Larofen și 4 tablete Piafen, de către asistentul medical de stomatologie. Deoarece medicul se afla în concediu de odihnă, în perioada 02.09.-30.09.2020.

Medicul stomatolog consideră că dacă ar mai fi solicitat și în alte rânduri să fie prezentat la cabinetul stomatologic, cu siguranță ar fi fost prezentat, nicidecum nu se susține afirmația lui, că a fost refuzat de către medic, în perioada respectivă medicul fiind în concediu.

Referitor la acuzația că i-a fost refuzată cererea pentru a i se face un film dentar, medicul menționează că deținutul nu a solicitat acest lucru, fapt ce reiese și din studierea dosarului de cereri”, se mai arată în documentul citat.

În data de 18 decembrie, magistrații Judecătoriei Aiud au respins cererea tânărului deținut și l-au obligat pe acesta la plata a 200 de lei cu titlul cheltuieli de judecată.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Parcare supraetajată lângă Spitalul Județean Alba, proiect comun al Primăriei Alba Iulia și Consiliului Județean Alba

Publicat

Viceprimarul municipiului Alba Iulia, Marius Filimon, a anunțat pe contul său de Facebook două proiecte importante ale administrației locale.

Este vorba în primul rând despre o parcare supraetajată care va fi construită lângă Spitalul Județean de Urgențe Alba Iulia. Parcarea, spune Filimon, va fi funcțională anul viitor.

Potrivit unor surse Alba24, o parte din viitoarea parcare va fi rezervată pentru personalul medical, iar cealaltă va fi disponibilă ca parcare cu plată și abonament.

De asemenea, viceprimarul Filimon mai anunță stadiul proiectului centurii de nord a orașului.

Potrivit temei de proiectare, traseul obiectivului propus va începe din sensul giratoriu Alba Iulia Nord, către teritoriul administrativ al comunei Ighiu și va face legătura între DN 1 (E 81) și DN 74.

Va avea 4,6 kilometri pe teritoriul municipiului Alba Iulia și 1,4 pe cel al comunei Ighiu.

Postarea viceprimarului Marius Filimon:

”Ieri am avut o întâlnire cu președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, cu administratorul public la județului, Dan Popescu și cu primarul municipiului, Gabriel Pleșa, întâlnire la care am discutat pașii concreți pe care trebuie să-i urmăm pentru realizarea a doua investiții importante care vor fi făcute în parteneriat de Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba.

Prima se referă la centura de nord a municipiului, investiție care în acest moment urmează pașii legali. În câteva zile ne așteptăm să primim PUZ-ul împreună cu avizele aferente.

Din păcate, birocrația românească a făcut să existe niște întârzieri în obținerea acestor avize. Primăria Ighiu, al treilea partener, a început realizarea PUZ-ului pentru porțiunea de pe teritoriul ei. Lucrurile se mișcă.

Poate prea încet, dar se mișcă și ne luptăm cu legile, regulile și regulamentele care de multe ori îngreunează totul.

Celălalt subiect discutat a fost legat de parcarea etajată care se va realiza pe bd-ul. Transilvaniei, lângă Spitalul Județean de Urgență.

S-au stabilit etapele care trebuie parcurse și contribuția fiecărui partener în această primă fază a dezvoltării investiției respective.

Pe lângă documentele necesare, Primăria Alba Iulia va realiza un studiu de trafic pentru acea zonă, studiu necesar pentru a vedea modul de acces și de ieșire din parcare precum și modul în care va fi influențată circulația.

Dacă lucrurile merg așa cum ne-am propus, anul viitor ar trebui să fie funcțională această parcare” a scris pe contul său, viceprimarul Marius Filimon.

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Meteș: Opt copii buni la învățătură din cinci familii modeste au nevoie de rechizite pentru școală

Publicat

Opt copii ai unor familii din Meteș (județul Alba) au nevoie de rechizite pentru a merge la școală, potrivit voluntarilor de la Fapte bune din Alba. 

Copiii, cu rezultate foarte bune la școală, provin din 5 familii modeste, fără posibilități materiale. 4 dintre familii sunt monoparentale. 

Aceștia au nevoie de 23 caiete de matematică, 19 caiete tip dictando, 5 caiete de tip 1, 8 cutii creioane colorate, 8 penare, 8 stilouri, 8 blocuri de desen, 8 cutii acuarele, 5 truse geometrice, 5 dicționare ale limbii române pentru elevi.

În limita posibilităților, copiii au nevoie și de 8 ghiozdane și eventual niște haine.

Detalii despre cum pot ajunge rechizitele la copii se pot obține pe grupul de Facebook Fapte Bune din Alba.

Toți cei 8 copii au rezultate foarte bune la școală, fiind recomandați de educatoare și învățătoare.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate