Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Instalație de stingere incendiu, la Colegiul Tehnic „Apulum” din Alba Iulia . Investiție de 29.000 de euro, la aprobat în CL

Publicat

curte colegiul apulum La Colegiul Tehnic „Apulum” – Școala Europeană din Alba Iulia va fi montată o instalație de stingere incendiu în valoare de aproape 29.000 de euro. În prezent, clădirea nu beneficiază de o rețea de hidranți. 

Consilierii locali din Alba Iulia au de aprobat, în ședința de marți, 29 august, un proiect privind indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului: „Execuție Instalații de Stingere Incendiu la Colegiul Apulum – Școala Europeană din Alba Iulia, strada Gheorghe Pop de Băsești nr. 2”.

Colegiul Tehnic Apulum – Școala Europeană, conform Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările și completările ulterioare și HGR nr. 571/2016 anexa 1, cap. II, pct. E, se încadrează la categoriile de construcții și amenajări care se supun autorizării privind securitatea la incendiu. Conducerea instituției a solicitat Primăriei sprijin financiar și tehnic în vederea execuției unor măsuri obligatorii.

În prezent, clădirea nu beneficiază de o rețea de hidranți. Pentru instalația exterioară s-au prevăzut 5 buc. hidranți de tip B, cu două ieșiri, suprateran Dn 80 mm, Pn 10 bari racordați la o conductă de apă din PEHD cu Dn 110 mm, conform prevederilor legale și vor acoperii clădirile aferente Colegiului Tehnic Apulum și clădirea Școlii Europene.

Lungimea rețelei de hidranți exteriori va fi de 250 ml, din PEHD cu Dn 110 mm, Pn 10 bari, iar cea care asigură alimentarea cu apă a instalației interioare va avea o lungime de 100 ml din PEHD cu Dn 75 mm, Pn 10 bari și se va monta sub adâncimea de îngheț. Racordarea hidranților se va face la rețeaua de alimentare cu apă prin intermediul unui cămin cu apometru.

În interiorul clădirii s-au prevăzut 14 bucăți hidranți interiori cu robineți de 2” montați aparent pe pereți, în cutii, prevăzute cu furtun plat de 20 m și țeavă de refulare. Rețeaua de alimentare cu apă a hidranților se va executa ramificat, din țeavă zincată de 2” și 2 1/2” cu o lungime totală de 145 ml, cu distribuție inferioară în subsolul tehnic și cu mai multe coloane care urcă până la ultimul nivel al clădirii.

Valoarea estimată acestei investiții este de 109.600,6 lei fără TVA și 130.425,071 lei inclusiv TVA (aprox. 29.000 de euro).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax