Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Instantanee făcute de voluntari la Festivalul Cetăților Dacice. Expoziție de fotografie dedicată Zilei Mondiale a Turismului

Publicat

La Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia a avut loc, marţi, vernisajul expoziţiei fotografice intitulate „Voluntari la Festivalul Cetăților Dacice”, organizată de Consiliul Judeţean Alba.

Evenimentul, dedicat sărbătoririi Zilei Mondiale a Turismului, prezintă instantanee fotografice realizate cu ocazia ediției din acest an a Festivalului Cetăților Dacice de la Cetatea de Baltă, de către voluntarii din cercurile școlare de turism din liceele din județul Alba. Fotografiile prezintă atât momente din cadrul festivalului, cât și aspecte inedite și amuzante de la activitățile de pregătire ale sărbătorii.

La vernisaj au participat elevii care formează cercurile școlare de turism de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”, Colegiul Tehnic „Apulum” din Alba Iulia şi Colegiul Tehnic din Aiud.

Despre eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a precizat: „Expoziția are o dublă semnificație: aniversează turismul, o activitate deosebit de importantă pentru județul Alba și promovează, totodată, voluntariatul prin implicarea tinerilor în proiecte turistice destinate dezvoltării acestui județ”.

Ziua Mondială a Turismului se sărbătorește, începând din anul 1980, în fiecare an, la data de 27 septembrie. Începând din 2006, evenimentul este marcat în fiecare an și în județul Alba, prin acțiuni speciale organizate de Consiliul Județean Alba, în scopul conștientizării importanței pe care o are această activitate umană ca valoare economică, dar și ca valoare socială și culturală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax