Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Instanţele judecătoreşti intră în vacanţă legală. Vezi programul cu publicul în Alba, în perioada 1 iulie – 31 august

Publicat

judecart

În perioada 1 iulie – 31 august, Judecătoria, Tribunalul, dar şi Curtea de Apel Alba Iulia intră în vacanţă judecătorească legală, dar programul cu publicul al instanţelor rămâne neschimbat. La departamentul de înregistrare a cererilor la Judecătoria Alba Iulia programul  se va desfăşura zilnic între orele 9.00-13.00, iar compartimentul de arhivă va fi deschis publicului zilnic, tot între orele 9.00-13.00.

De asemenea, în cazul Tribunalului Alba, compartimentele care desfăşoară activităţi cu publicul, Registratura şi Arhiva vor avea program zilnic între orele 9.00-13.00, iar preluarea actelor pentru aplicarea apostilei se va efectua zilnic între orele 9.00-14.00. La Curtea de Apel Alba Iulia, programul cu publicul este tot acelaşi, de la ora 8.00-16.00. Vacanţa judecătorească legală este stabilită prin art. 159, alin. 1, din Hotărârea CSM nr. 387/2005, pentru aprobarea Regulamentului de Ordine Interioară al instanţelor judecătoreşti.

Reprezentanţii Tribunalului Alba precizează că numai procesele pentru care legea prevede procedura în regim de urgenţă urmează a fi soluţionate în perioada vacanţei judecătoreşti. Restul acţiunilor se înregistrează şi vor primi termen de judecată pentru lunile septembrie – octombrie. Începând cu 1 august vor intra în vigoare dispoziţiile art. 2 alin.12 din Legea nr. 192/2006 modificată, privind medierea şi organizarea profesiei de mediator care are următorul conţinut:

„Instanţa va respinge cererea de chemare în judecată ca inadmisibilă în caz de neîndeplinire de către reclamant a obligaţiei de a participa la şedinţa de informare privind medierea, anterior introducerii cererii de chemare în judecată, sau după declanşarea procesului până la termenul dat de instanţă în acest scop, pentru litigiile în materiile prevăzute de art. 60˄1 alin.(1) lit. a)- f)”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Judecătorii din Alba, Sibiu şi Hunedoara au sărbătorit Ziua Justiţiei şi 20 de ani de la înfiinţarea Curţii de Apel Alba Iulia | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax