Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Instituţia Prefectului Alba: Discuţii privind incluziunea socială a grupurilor vulnerabile din Regiunea Centru

Publicat

Instituţia Prefectului din Alba Iulia a găzduit, miercuri, conferinţa finală a proiectului „Împreună, pentru o societate mai bună” organizată de Centrul Regional de Resurse pentru Promovarea şi Dezvoltarea Economiei Sociale Centru. În cadrul întâlnirii, experţi ai centrului au discutat aspecte privind incluziunea socială a grupurilor vulnerabile din Regiunea Centru.

Proiectul, implementat de Agenţia Naţională pentru Rromi în parteneriat cu Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România, Fondazione „Giacomo Brodolini” şi SC „Conform Italia”, se desfăşoară la nivel naţional, pe o perioadă de doi ani şi jumătate şi este destinat persoanelor de etnie rromă, persoanelor cu dizabilităţi, precum şi persoanelor cu un venit minim garantat.

Bugetul proiectului este de aproximativ 5 milioane de euro, iar banii sunt folosiţi pentru activităţi de consiliere, calificare profesională şi pentru înfiinţarea a opt centre regionale de resurse pentru economia socială.

De asemenea, vor fi elaborate 80 de proiecte în domeniul economiei sociale, în vederea dezvoltării întreprinderilor şi cooperativelor. Astfel, vor fi create cel puţin 600 de noi locuri de muncă în ateliere, mini-fabrici, mini-ferme de producţie, iar 2.000 de persoane vor fi calificate pentru piaţa forţei de muncă.

Întâlnirea a făcut parte din seria evenimentelor regionale şi reuneşte reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din judeţul Alba, reprezentanţi ai societăţii civile, primari ai localităţilor beneficiare, participanţi la cursurile de formare profesională, persoane aparţinând grupului ţintă din cadrul proiectului, precum şi organizaţii de profil.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ionica

    duminică, 09.10.2011 at 14:07

    Surpriza vine incet dar sigur,in ziua de 25 octombrie 2011,cind e ziua maiestatii sale ,regele Mihai,ziua,Armatei Romane,darptr.no locuitorii satului DRASOV este f.important ca in ac.zi s-a nascut veteranul de razboi ISTRATE ION,care dupa 6 de groaza cu ierni f.geroase a invis moartea.El nu seplinge de pensia mica sau ca n-are lemne de foc,ci se bucura ca in 25 octombrie 2011 implineste 100 DE ANI,prilej cu care noi toti satenii le uram impreuna====LA MULTI ANI CU SANATTE!!==

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax