Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Instituţia Prefectului: Gheorghe Feneşer s-a întâlnit cu directorii AJPM, Gărzii de Mediu şi DSP Alba. Demersuri pentru combaterea poluării cu formaldehidă la Sebeş

Publicat

gheorghe feneser Într-un comunicat de presă, prefectul judeţului Alba Gheorghe Feneşer a anunţat că s-a întâlnit în cursul zilei de marţi cu directorul Agenţiei Judeţene de Protecţie a Mediului, Mihaela Mih Dehelean, comisarul –şef al Gărzii Judeţene de Mediu Alba, Dănuţ Hălălai şi directorul DSP Alba, Horea Timiş.

Potrivit comunicatului de presă transmis de Instituţia Prefectului, Gheorghe Feneşer „a solicitat informaţii privind situaţia reglementării din punct de vedere al protecţiei mediului a instalaţiilor de pe platforma industrială a S.C. Kronospan Sebeş”.

De asemenea mai este precizat că în cadrul discuţiilor pe care le-a avut cu cei trei manageri, prefectul „a solicitat să fie informat cu privire la aparatura utilă măsurării şi monitorizării formaldehide”.

„Am dorit să ştiu ce instalaţii de monitorizare sunt necesare, dacă există în ţară, cine le deţine sau de unde se pot achiziţiona. Intenţia mea este de a monitoriza situaţia de urgenţă şi de a înştiinţa populaţia şi opinia publică în legătură cu nivelul emisiilor de formaldehidă din atmosferă.

Este imperios necesar ca informaţii de acest gen, pe care le deţin autorităţile statului în astfel de situaţii sa fie aduse la cunoştiinţa populaţiei într-un climat de transparenţă totala, pentru ca aceasta să fie informată corespunzător şi a nu se îngrijora în mod inutil.

Totodată am convingerea ca instituţiile statului, în momentul un care ar avea potenţiale informaţii, ar fi primele care ar lua poziţia necesară, ar informa opinia publică şi ar întreprinde măsurile care se impun”, a mai precizat prefectul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Magda L.

    marți, 13.01.2015 at 14:24

    Domnule prefect,

    Veniti duminica 18.01.2015 la ora 14 la mitigul pasnic din fata Primariei Sebes, impretuna cu cu directorul Agenţiei Judeţene de Protecţie a Mediului, Mihaela Mih Dehelean, comisarul –şef al Gărzii Judeţene de Mediu Alba, Dănuţ Hălălai şi directorul DSP Alba, Horea Timiş si explicati-le oamenilor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax