Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Instituțiile de administrare publică din Alba, verificate de ITM. Acțiune de informare și control, până în octombrie

Publicat

sediul ITM Alba

Inspecția Muncii Alba derulează, în perioada 26 august – 10 octombrie, o acțiune de informare  și control prin care este monitorizat modul în care sunt respectate cerinţele minime de securitate şi sănătate în muncă în instituţiile de administraţie publică.

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Alba, obiectivul acțiunii este creșterea nivelului de respectare a legislaţiei din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă de către autorităţi şi instituţii publice şi clarificarea unor aspecte în ceea ce privește modul de interpretare și aplicare  a unor prevederi legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă de către angajatorii ţintă.

Până în 12 septembrie, vor fi organizate sesiuni de informare publică la care vor fi invitaţi reprezentanţi ai unităţilor din administraţia  publică.

Inspectia Muncii intenționează astfel să prevină ”eventuale disfuncţii din cadrul sistemului de muncă, astfel încât procesul muncii să se desfăşoare în condiţii de maximă eficienţă, scopul final fiind protejarea vieţii, integrităţii şi sănătăţii lucrătorilor împotriva riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională care pot apărea la locul de muncă şi crearea unor condiţii de muncă menite să le asigure acestora confortul fizic, psihic şi social”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax