Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Instituțiile publice nu vor mai cere copii după avize sau alte documente. Legea a intrat în vigoare

Publicat

Legea prin care instituțiile publice nu vor mai cere copii după avize sau alte documente a intrat în vigoare de la 1 ianuarie.

Este vorba despre Legea nr. 267/2021 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Potrivit actului normativ, se interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale.

“Instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale solicită entităţilor care au emis documentele prevăzute la alin. (1), în format electronic, copii sau extrase ale acestora, în baza consimţământului expres al beneficiarului serviciului public, prevederile art. 2 alin. (2) şi ale art. 4 aplicându-se în mod corespunzător”, scrie în actul normativ.

“În România, zilnic, se pierd ore întregi alergând pe la institutii făcând copii de buletin, arătând certificate de naştere în original sau certificate de urbanism. Acest demers vine în sprijinul cetăţenilor şi, totodată, este un nou impuls pentru reforma şi modernizarea administraţiei publice.”, se arată în nota de fundamentare care însoţea legea în forma sa de proiect.

sursă: legestart.ro

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nietzche

    marți, 11.01.2022 at 12:19

    Daca vreti sa vedeti cum se aplica legea dosarului cu sina incercati sa solicitati cateva servicii doar in baza cererii si vedeti cum s-a interpretat legea….nimeni nu cauta solutii ca sa o aplice ci doar imperfectiuni in scrierea legii pentru eludarea legala a acesteia. Nu stiu daca mai avem vreo speranta in acest sens. In Letonia se poate….la noi nu….prea birocratizat statul…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax