Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Instituțiile publice, obligate să accepte și plata cu cardul. Legea a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis

Publicat

tranzactii bancare cont card POS Legea prin care instituţiile publice sunt obligate să accepte plata cu cardul a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit noii legislaţii, operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică și instituțiile publice care încasează impozite, taxe și amenzi sunt obligate să accepte încasări și prin intermediul cardurilor de credit și debit. Prevederea este inclusă în Legea pentru modificarea OUG 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată.

Actul a fost adoptat de Parlament după ce preşedintele Iohannis a transmis legea la reexaminare, Legislativului, pe motiv că unele dispoziții ce pot genera incertitudine juridică și lipsă de previzibilitate în aplicare.

Printre amendamentele acceptate de parlamentari se numără și cel prin care „operatorii economici pot acorda avansuri în numerar la terminalele de plată, în baza contractelor încheiate cu instituțiile acceptante”. Potrivit legii adoptate, avansul în numerar, de maximum 200 de lei, poate fi acordat de operatorii economici cu cifra de afaceri mai mare 10.000 de euro. Tranzacția este asimilată retragerii de bani din bancomat.

Forma inițială a legii trimise spre promulgare prevedea obligativitatea serviciului de avans în numerar..

În OUG 193/2002 nu era stipulată obligativitatea folosirii acestor instrumente de plată, ci se prevedea că operatorii economici menționați pot accepta și plata cu cardul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax