Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Instituțiile publice, obligate să cumpere produse alimentare românești. Inițiativă depusă de 75 de parlamentari, inclusiv din Alba

Publicat

O inițiativa legislativă depusă de 75 de parlamentari de la toate partidele va obliga instituțiile statului să cumpere produse alimentare de la producătorii locali, dacă va fi aprobată.

Printre aceștia se numără și senatorii de Alba Călin Matieș (PSD), cel care a depus inițiativa în numele inițiatorilor și Sorin Bumb (PNL), dar și deputații Radu Tuhuț (PSD) și deputatul social – democrat Radu Tuhuț.

Astfel, fermierii își vor putea vinde produsele direct către instituțiile publice, în cantinele școlare sau spitale, ori altor entități publice în care se prepară mâncare.

Potrivit expunerii de motive, în prezent în România există doar 5 organizații interprofesionale pe filiere de produse agroalimentare, acest lucru generând o capacitate redusă în ceea ce privește creșterea vânzărilor de la producători spre marile rețele comerciale.

DOCUMENT: Expunerea de motive poate fi consultată AICI.

Proiectul vizează toate categoriile de produse, de la lapte, carne, până la ouă, legume și fructe.

Dacă trece de Parlament, inițiativa va trebui armonizată cu legislația privind achizițiile publice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    joi, 27.10.2022 at 16:10

    Foarte bine. Bineînţeles, că preţurile vor fi de trei ori mai mari la achiziţie ca pe piaţa liberă. Doar sunt banii poporului, care trebuie terminaţi cât mai repede. Şi are cine să se ocupe de aşa ceva, ca suntem experţi la umflat preţurile.

  2. dolfi

    joi, 27.10.2022 at 19:03

    ati facut ceva in 32 de ani bai șparlamentarilor ca sa ajutati producatorii romani sa-si duca produsele colectate la niste centre/depozite cu atmosfera controlata? In afara de firimituri sub forma de stimulente date in batjocura si de reguli stupide nu sunteti capabili de nimic

  3. pilu

    joi, 27.10.2022 at 19:40

    DOLFI
    Au făcut săli de sport, în loc de antrepozite frigorifice. Aşa a văzut problema atunci EL ÎNSUŞI.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax