Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Institutul Naţional de Statistică: A crescut cifra de afaceri în comerţul cu ridicata. Sectoarele cu vânzări mai mari

Publicat


piata legume, centru alba iuliaDin datele Institutului Național de Statistică (INS), cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), în termeni nominali, a crescut în primele șase luni, atât ca serie brută, cu 2,1%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 2,4%, față de semestrul I 2014.

În luna iunie 2015, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), în termeni nominali, a crescut față de luna precedentă atât ca serie brută, cu 8,5%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 2,5%.

Față de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), în termeni nominali, a crescut ca serie brută, cu 8,3%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 6,6%, spune INS.

În primul semestru al anului, comparativ cu semestrul I din 2014, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, a înregistrat o creștere cu 2,1% datorită avansului comerțului cu ridicata cu produse agricole brute și cu animale vii (19,6%), al comerțului cu ridicata nespecializat (11,7%), al comerțului cu ridicata de echipament informatic și de telecomunicații (10,5%), al comerțului specializat cu alte produse (2,2%) și al comerțului cu produse alimentare, băuturi și tutun (1,3%).

Scăderi au înregistrat comerțul cu ridicata cu bunuri de consum, altele decât cele alimentare (cu 5,4%), comerțul cu ridicata cu alte mașini, echipamente și furnituri (cu 1,6%) și activitățile de intermediere în comerțul cu ridicata (cu 1,0%).

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în semestrul I 2015, comparativ cu semestrul I 2014, în termeni nominali, a urcat cu 2,4% datorită creșterii comerțului cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (15,5%), comerțului cu ridicata nespecializat (9,4%), comerțului cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (6,9%), comerțului cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (2,7%), activităților de intermediere în comerțul cu ridicata (1,9%), comerțului cu ridicata specializat al altor produse (1,7%) și comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (1,5%).

Comerțul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare a scăzut cu 4,5%.

Evoluția cifrei de afaceri din iunie față de mai a avut la bază creșterea comerțului cu ridicata cu echipament informatic și de telecomunicații (cu 28,7%), a comerțului cu alte mașini, echipamente și furnituri (27,4%), a comerțului cu produse agricole brute și animale vii (20,7%), a comerțului cu bunurile de consum, altele decât cele alimentare (9,3%), a comerțului cu produse alimentare, băuturi și tutunul (9,2%), a comerțului cu ridicata nespecializat (7%) și activităților de intermediere în comerțul cu ridicata (4,1%).

Comerțul cu ridicata specializat al altor produse a scăzut cu 0,9%, precizează INS.

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna iunie 2015, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut cu 2,5%, ca urmare a creșterii comerțului cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (7,2%), comerțului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (3,3%), activităților de intermediere în comerțul cu ridicata (2,6%), comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (2,5%), comerțului cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (1,8%) și comerțului cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (0,7%).

Scăderi au înregistrat comerțul cu ridicata nespecializat (3,1%) și comerțul cu ridicata specializat al altor produse (0,1%).

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna iunie 2015, comparativ cu luna iunie 2014, în termeni nominali, a înregistrat o creștere cu 8,3% ca urmare a creșterii comerțului cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (70,6%), comerțului cu ridicata nespecializat (16,5%), comerțului cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (16,3%), comerțului cu ridicata specializat al altor produse (10,0%), comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (6,3%) și activităților de intermediere în comerțul cu ridicata (1,7%).

Scăderi au înregistrat comerțul cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (cu 11,2%) și comerțul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (cu 0,5%).

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna iunie 2015, comparativ cu luna corespunzătoare, în termeni nominali, a crescut cu 6,6%, ca urmare a creșterii comerțului cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (41,4%), comerțului cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (11,7%), comerțului cu ridicata nespecializat (10,3%), comerțului cu ridicata specializat al altor produse (9,8%), comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (6,2%) și activităților de intermediere în comerțul cu ridicata (2,8%).

Scăderi au înregistrat comerțul cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (cu 10,1%) și comerțul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare, cu 2,4%.

sursa: agerpres


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

SFÂNTUL NICOLAE: De ce Moșul apare pe un cal alb. Semnificații ale sărbătorii din 6 decembrie

Publicat

Se spune că Moș Nicolae vine pe un cal alb, iar Moș Crăciun într-o sanie trasă de reni. Cunoscut și sub numele de Sân-Nicoară, despre Sfântul Nicolae se spune că păzește soarele care încearcă să se strecoare pe lângă el, pentru a ajunge la tărâmurile de miazănoapte, unde va lăsa lumea fără căldură și lumină. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO-VIDEO: INCENDIU la Vințu de Jos. Acoperișul unei case, mistuit de flăcări

Publicat

Un incendiu a izbucnit joi seara, în jurul orei 21:35, la acoperișul unei case aflate în localitatea Vințu de Jos. Potrivit ISU Alba, Garda de Intervenție Sebeș în cooperare cu SVSU Vințu de intervin pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case în localitatea Vințu de Jos. UPDATE, ora 22:25 – Potrivit […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

FOTO: Gala performerilor, la Aiud. Elevii olimpici și profesorii pregătitori, premiați de autoritatea locală. LISTA

Publicat

Excelența în educație a fost apreciată și recompensată joi, în cadrul Galei Performerilor, la Aiud. Elevii unităților de învățământ din municipiu care au obținut rezultate excepționale la olimpiadele școlare naționale și internaționale dar și profesorii care i-au pregătit au fost recompensați de autoritatea publică locală. Potrivit reprezentanților Primăriei Aiud, recompensa financiară s-a acordat conform HCL […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: INCENDIU la Alba Iulia. Un autoturism a luat foc, pe strada Arnsberg

Publicat

Un incendiu a izbucnit joi seara la compartimentul motor al unui autoturism aflat pe o stradă din municipiul Alba Iulia. Potrivit ISU Alba, Detașamentul de Pompieri Alba Iulia intervine pentru lichidarea unui incendiu aparut la compartimentul motor al unui autoturism în municipiul Alba Iulia pe strada Arnsberg. Pompierii intervin cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate