Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Institutul Naţional de Statistică: A crescut cifra de afaceri în comerţul cu ridicata. Sectoarele cu vânzări mai mari

Publicat

piata legume, centru alba iulia Din datele Institutului Național de Statistică (INS), cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), în termeni nominali, a crescut în primele șase luni, atât ca serie brută, cu 2,1%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 2,4%, față de semestrul I 2014.

În luna iunie 2015, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), în termeni nominali, a crescut față de luna precedentă atât ca serie brută, cu 8,5%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 2,5%.

Față de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), în termeni nominali, a crescut ca serie brută, cu 8,3%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 6,6%, spune INS.

În primul semestru al anului, comparativ cu semestrul I din 2014, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, a înregistrat o creștere cu 2,1% datorită avansului comerțului cu ridicata cu produse agricole brute și cu animale vii (19,6%), al comerțului cu ridicata nespecializat (11,7%), al comerțului cu ridicata de echipament informatic și de telecomunicații (10,5%), al comerțului specializat cu alte produse (2,2%) și al comerțului cu produse alimentare, băuturi și tutun (1,3%).

Scăderi au înregistrat comerțul cu ridicata cu bunuri de consum, altele decât cele alimentare (cu 5,4%), comerțul cu ridicata cu alte mașini, echipamente și furnituri (cu 1,6%) și activitățile de intermediere în comerțul cu ridicata (cu 1,0%).

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în semestrul I 2015, comparativ cu semestrul I 2014, în termeni nominali, a urcat cu 2,4% datorită creșterii comerțului cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (15,5%), comerțului cu ridicata nespecializat (9,4%), comerțului cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (6,9%), comerțului cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (2,7%), activităților de intermediere în comerțul cu ridicata (1,9%), comerțului cu ridicata specializat al altor produse (1,7%) și comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (1,5%).

Comerțul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare a scăzut cu 4,5%.

Evoluția cifrei de afaceri din iunie față de mai a avut la bază creșterea comerțului cu ridicata cu echipament informatic și de telecomunicații (cu 28,7%), a comerțului cu alte mașini, echipamente și furnituri (27,4%), a comerțului cu produse agricole brute și animale vii (20,7%), a comerțului cu bunurile de consum, altele decât cele alimentare (9,3%), a comerțului cu produse alimentare, băuturi și tutunul (9,2%), a comerțului cu ridicata nespecializat (7%) și activităților de intermediere în comerțul cu ridicata (4,1%).

Comerțul cu ridicata specializat al altor produse a scăzut cu 0,9%, precizează INS.

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna iunie 2015, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut cu 2,5%, ca urmare a creșterii comerțului cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (7,2%), comerțului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (3,3%), activităților de intermediere în comerțul cu ridicata (2,6%), comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (2,5%), comerțului cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (1,8%) și comerțului cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (0,7%).

Scăderi au înregistrat comerțul cu ridicata nespecializat (3,1%) și comerțul cu ridicata specializat al altor produse (0,1%).

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna iunie 2015, comparativ cu luna iunie 2014, în termeni nominali, a înregistrat o creștere cu 8,3% ca urmare a creșterii comerțului cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (70,6%), comerțului cu ridicata nespecializat (16,5%), comerțului cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (16,3%), comerțului cu ridicata specializat al altor produse (10,0%), comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (6,3%) și activităților de intermediere în comerțul cu ridicata (1,7%).

Scăderi au înregistrat comerțul cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (cu 11,2%) și comerțul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (cu 0,5%).

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna iunie 2015, comparativ cu luna corespunzătoare, în termeni nominali, a crescut cu 6,6%, ca urmare a creșterii comerțului cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (41,4%), comerțului cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (11,7%), comerțului cu ridicata nespecializat (10,3%), comerțului cu ridicata specializat al altor produse (9,8%), comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (6,2%) și activităților de intermediere în comerțul cu ridicata (2,8%).

Scăderi au înregistrat comerțul cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (cu 10,1%) și comerțul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare, cu 2,4%.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax