Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Institutul Naţional de Statistică: A crescut cifra de afaceri în comerţul cu ridicata. Sectoarele cu vânzări mai mari

Publicat


piata legume, centru alba iuliaDin datele Institutului Național de Statistică (INS), cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), în termeni nominali, a crescut în primele șase luni, atât ca serie brută, cu 2,1%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 2,4%, față de semestrul I 2014.

În luna iunie 2015, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), în termeni nominali, a crescut față de luna precedentă atât ca serie brută, cu 8,5%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 2,5%.

Față de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), în termeni nominali, a crescut ca serie brută, cu 8,3%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 6,6%, spune INS.

În primul semestru al anului, comparativ cu semestrul I din 2014, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, a înregistrat o creștere cu 2,1% datorită avansului comerțului cu ridicata cu produse agricole brute și cu animale vii (19,6%), al comerțului cu ridicata nespecializat (11,7%), al comerțului cu ridicata de echipament informatic și de telecomunicații (10,5%), al comerțului specializat cu alte produse (2,2%) și al comerțului cu produse alimentare, băuturi și tutun (1,3%).

Scăderi au înregistrat comerțul cu ridicata cu bunuri de consum, altele decât cele alimentare (cu 5,4%), comerțul cu ridicata cu alte mașini, echipamente și furnituri (cu 1,6%) și activitățile de intermediere în comerțul cu ridicata (cu 1,0%).

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în semestrul I 2015, comparativ cu semestrul I 2014, în termeni nominali, a urcat cu 2,4% datorită creșterii comerțului cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (15,5%), comerțului cu ridicata nespecializat (9,4%), comerțului cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (6,9%), comerțului cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (2,7%), activităților de intermediere în comerțul cu ridicata (1,9%), comerțului cu ridicata specializat al altor produse (1,7%) și comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (1,5%).

Comerțul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare a scăzut cu 4,5%.

Evoluția cifrei de afaceri din iunie față de mai a avut la bază creșterea comerțului cu ridicata cu echipament informatic și de telecomunicații (cu 28,7%), a comerțului cu alte mașini, echipamente și furnituri (27,4%), a comerțului cu produse agricole brute și animale vii (20,7%), a comerțului cu bunurile de consum, altele decât cele alimentare (9,3%), a comerțului cu produse alimentare, băuturi și tutunul (9,2%), a comerțului cu ridicata nespecializat (7%) și activităților de intermediere în comerțul cu ridicata (4,1%).

Comerțul cu ridicata specializat al altor produse a scăzut cu 0,9%, precizează INS.

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna iunie 2015, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut cu 2,5%, ca urmare a creșterii comerțului cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (7,2%), comerțului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (3,3%), activităților de intermediere în comerțul cu ridicata (2,6%), comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (2,5%), comerțului cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (1,8%) și comerțului cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (0,7%).

Scăderi au înregistrat comerțul cu ridicata nespecializat (3,1%) și comerțul cu ridicata specializat al altor produse (0,1%).

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna iunie 2015, comparativ cu luna iunie 2014, în termeni nominali, a înregistrat o creștere cu 8,3% ca urmare a creșterii comerțului cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (70,6%), comerțului cu ridicata nespecializat (16,5%), comerțului cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (16,3%), comerțului cu ridicata specializat al altor produse (10,0%), comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (6,3%) și activităților de intermediere în comerțul cu ridicata (1,7%).

Scăderi au înregistrat comerțul cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (cu 11,2%) și comerțul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (cu 0,5%).

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna iunie 2015, comparativ cu luna corespunzătoare, în termeni nominali, a crescut cu 6,6%, ca urmare a creșterii comerțului cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (41,4%), comerțului cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (11,7%), comerțului cu ridicata nespecializat (10,3%), comerțului cu ridicata specializat al altor produse (9,8%), comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (6,2%) și activităților de intermediere în comerțul cu ridicata (2,8%).

Scăderi au înregistrat comerțul cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (cu 10,1%) și comerțul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare, cu 2,4%.

sursa: agerpres


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

34 DECESE în România, în epidemia de coronavirus. Cele mai recente cazuri, raportate în Arad, Constanța, Suceava, Hunedoara

Publicat

Au fost înregistrate încă 4 decese din cauza noului coronavirus în România. Este vorba despre persoane din Arad, Constanța, Suceava, Hunedoara, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. A fost semnalată și cea mai tânără victimă a COVID-19 de până acum: un bărbat de 43 de ani din județul Suceava, transferat la București, pacient cu arsuri. Cazurile […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO: ACCIDENT grav la Bucerdea Vinoasă. Un bărbat a murit, după ce s-a izbit cu mașina de o casă

Publicat

Un accident rutier grav s-a petrecut sâmbătă seara, în localitatea Bucerdea Vinoasă. Un bărbat de 43 de ani și-a pierdut viața. Știrea inițială Potrivit ISU Alba, este vorba despre o mașină care a ajuns în afara carosabilului, iar o persoană era în stare de inconștiență. La fața locului intervine detașamentul de pompieri Alba Iulia, pentru […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Trei tineri din Alba Iulia, cu dosare penale, după o postare cu informații false pe Facebook

Publicat

Trei persoane din Alba Iulia sunt cercetate penal după ce au publicat pe o rețea de socializare informații false și ar fi instigat la violență împotriva forțelor de ordine, anunță IPJ Alba. Potrivit sursei citate, sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de comunicarea de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Coronavirus în România: A crescut vârsta medie de îmbolnăvire. Structura pe vârste a pacienților

Publicat

Datele transmise sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică arată că vârsta medie de îmbolnăviri cu noul coronavirus a crescut la 46 de ani. Comparativ, luni, aceasta era de 42 de ani. Tot în intervalul celor șase zile, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut de aproape trei ori: de la 576 la 1.452. Pe segment de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate