Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Institutul Național de Statistică: Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut cu 7,4%, în primele şapte luni

Publicat

finante lista

finanteVolumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut în primele şapte luni ale acestui an cu 7,4%, serie ajustată, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare, comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun, potrivit Institutului Național de Statistică (INS).

În luna iulie 2017, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,2% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,2%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,1%, respectiv cu 8,2%.

În perioada 1 iulie ‐ 31 iulie 2017, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de  perioada 1 iulie ‐ 31 iulie 2016 atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,1%, respectiv cu 7,4%.

Iulie 2017 comparativ cu iunie 2017

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna iulie 2017, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 7,2%, datorită creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+11,7%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,2%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+5,6%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2017, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansamblu cu 1,2%, datorită creşterii vânzărilor de produse  nealimentare (+2,8%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,7%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+0,6%).

Iulie 2017 comparativ cu iulie 2016

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna iulie 2017, comparativ cu luna iulie 2016 a înregistrat o creştere cu 10,1% ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+13,8%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+9,7%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,1%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2017, comparativ cu luna iulie 2016 a înregistrat o creştere cu 8,2% ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+13,4%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+9,6%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,7%).

Perioada 1 ianuarie ‐ 31 iulie comparativ cu perioada 1 ianuarie ‐ 31 iulie 2016

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1.I‐31.VII.2017, comparativ cu perioada 1.I‐31.VII.2016 a înregistrat o creştere cu 8,1% datorită creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+10,7%), vânzărilor de produse nealimentare (+10,6%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I‐31.VII.2017, comparativ cu perioada 1.I‐31.VII.2016, a înregistrat o creştere cu 7,4%, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+11,5%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+10,1%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,4%).

sursa: insse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax