Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Institutul Național de Statistică: Pâinea, uleiul şi peştele în topul scumpirilor din luna iulie

Publicat

supermarket, cumparaturi

Produsele de panificaţie, uleiul şi peştele sunt produsele alimentare care s-au scumpit cel mai mult în luna iulie, potrivit datelor publicate, vineri, de Institutul Național de Statistică (INS).

Pe ansamblu, mărfurilor alimentare s-au ieftinit faţă de iunie cu 0,80%, dar produsele de panificaţie au avut scumpiri. Astfel, produsele de franzelărie s-au scumpit cu 0,24%, pâinea cu 0,19%, specilităţile, cu 0,17%, iar făina, cu 0,13%.

Totodată, în marja creşterii de preţuri înregistrate la carne, preparate şi conserve din carne, cel mai mult s-a scumpit carnea de bovină, respectiv cu 0,38%.

În cazul preţurilor nealimentare, cele mai importante majorări de preţuri au evenimente cultural-sportive (+0,50%) şi la autoturisme şi piese de schimb (+0,19%). În schimb, scăderi au fost la energie electrică (-4,08%), combustibili (-0,38%) şi la încălţăminte (-0,06%).

De la începutul anului, până în iulie s-au majorat cel mai mult preţul gazelor naturale, cu 10,43%, al combustibililor, cu 5,78%, şi cel al tutunului şi ţigărilor cu 3,68%.

Pe de altă parte, în perioada menţionată energia electrică s-a ieftinit cu 1,72%.

sursa: insse.ro, realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax