Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Întâlnire de gradul zero între Berbeceanu și Tarnu, la Tribunalul Alba. A început procesul civil dintre ei

Publicat

YouTube video

Întâlnire de gradul zero între fostul șef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu și fostul șef al SRI, Ioan Tarnu, la Tribunalul Alba. Berbeceanu l-a dat în judecată pe Tarnu pentru afirmații calomnioase, după ce acesta a din urmă a apărut într-o emisiune a Antenei 3 , în care a făcut acuzații legate modul în care fostul șef al BCCO Alba Iulia și-ar fi instrumentat dosarele, inclusiv legate de o presupusă tentativă de înscenare a cărei victimă ar fi urmat să fie fiica fostului șef SRI.

Cei doi s-au evitat timp de câteva ore, până la intrarea în sala de judeată când a trebuit să dea ochii unul cu celălalt. Ședința a fost extrem de scurtă. Avocatul lui Tarnu, Ioan Rus (fostul prefect de Alba), a ridicat excepția necompetenței materiale a Tribunalului Alba, invocând o prevedere din noul cod de procedură civilă, potrivit căreia procesele în care sunt invocate pretenții financiare mai mici de 200.000 de lei sunt de competența Judecătoriei. Instanța a rămas în pronunțare, urmând să decidă dacă trimite dosarul la Judecătoria Alba Iulia sau menține judecata la Tribunal.

Traian Berbeceanu nu a dorit să facă declarații, spunând că așteaptă începerea procesului. De cealaltă parte, Ioan Tarnu, a spus că își menține declarațiile inițiale și, mai mult decât atât, că le va susține cu probe, inclusiv cu înregistrări audio inedite, care nu au făcut parte din dosarele anterioare în care a fost implicat fostul șef de la BCCO. Totodată, Tarnu a spus că nu a avut niciodată nimic personal cu Berbeceanu, dar că acesta a fost folosit de o ”structură securistică”.

”Mi-a dat posibilitatea să expun opiniei publice adevărata față a sam prin devoalarea, cu ajutorul unor documente, înregistrări telefonice și ambientale făcute chiar de dânsul, preocupările sale de a face selecții în dosare, de a scăpa anumiți suspecți, de a favoriza anumite persoane și de ceea ce mi se pare extrem de grav, de a încălca prin interceptări abuzive drepturi fundamentale” a spus Ioan Tarnu.

Acesta a adăugat că pe viitor va pune la dispoziție și înregistrări. A mai spus că în emisiunea de televiziune incriminată a vorbit despre ”sistemul securistic din România”.

Acţiunea civilă înaintată de comisarul-şef Traian Berbeceanu a fost înregistrată la Tribunalul Alba joi, 12 octombrie 2017. Acesta îi solicitase anterior fostului şef al SRI Alba să îşi retragă acuzaţiile pe care le-a făcut pe un post naţional de televiziune.

Berbeceanu a fost indignat şi de faptul că o serie de alte publicaţii au preluat acuzaţiile fără să îi ceară punctul de vedere. Din acest motiv, Berbeceanu a spus că toți banii obţinuţi de la Tarnu în urma procesului vor fi folosiţi pentru 3 burse de jurnalism, ai căror beneficiari se vor obliga să respecte deontologia profesională.
Disputa dintre cei doi durează din anul 2011, când Ioan Tarnu a fost investigat de echipa de poliţişti din BCCO Alba Iulia, condusă pe atunci de Traian Berbeceanu, într-un dosar de furt de utilaje agricole şi a fost ulterior condamnat pentru sprijinirea unui grup infracţional la pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare condiţionată. Atunci, Tarnu s-a considerat o victimă a comisarului Berbeceanu, catalogând dosarul ca ”fabricat”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Tara lui Papura Voda

    miercuri, 10.01.2018 at 16:18

    Clash of Titans :))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax