Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Întâlnire între reprezentanții Camerei Agricole și producătorii din comunele Livezile si Rimetea. Discuții despre accesarea fondurilor europene și înființarea de piețe locale de engros

Publicat

Reprezentanţii Camerei Agricole Judeţene Alba în colaborare cu administraţiile locale au organizat la data de 20 iunie 2014 întâlniri informative, în comunele Livezile si Rimetea . Aceștia au purtat discuții despre fondurile europene pe care le pot accesa, despre ecocondiţionalitatea dar și despre alte subiecte.

Participanţii formați din producători agricoli şi crescători de animale au fost interesaţi de fondurile europene care vor fi derulate în perioada 2014 – 2020, în special de cele pentru fermele mici şi instalarea tinerilor fermieri respectiv de condiţiile generale de accesare ale acestora.

Specialistii CAJ Alba au prezentat varianta consultativă a măsurilor de finanţare din viitorul Program Național de Dezvoltare Rurală (beneficiari, mod de finanţare, principii privind stabilirea criteriilor de selecţie).

În cadrul întâlnirii s-au discutat şi aspecte privind, ecocondiţionalitatea, bunele condiţii agricole şi de mediu, cerinţele legale în materie de gestionare, cerinţele minime de utilizare a îngrăşămintelor şi a produselor de protecţie a plantelor, valorificarea producţiei prin forme asociative precum si modificarile din noua lege a pajistilor aflata la promulgare .

Conform acestor modificări durata concesiunii / închirierii de către primării este de 7-10 ani şi se va face cu prioritate pentru asociațiile locale iar pentru a beneficia de subvenția pe suprafață încărcătura, stabilită prin amenajamente pastorale este de minim 0,3 UVM / ha. Prețul concesiunii/închirierii va fi stabilit în funcție de valoarea pajiştii și costul amenajamentului

Participanţii din ambele localitati au evidenţiat dificultăţile întâmpinate cu valorificarea producţiei . Ei si-au exprimat dorinta ca pe viitor să se înființeze piețe locale și piețe zonale de engros pentru a-şi putea vinde mai bine produsele . Piețele orășenești existente sunt saturate, nefiind spațiu suficient pentru o bună parte dintre producătorii agricoli.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax