Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

LUNI: Întâlnire la Aiud cu toţi primarii localităţilor incluse pe traseul autostrăzii Sebeş – Turda. Ocna Mureş cere nod rutier la Decea

Publicat

Administrația locală din Ocna Mureș solicită ministrului Dan Șova construirea nodului rutier de la Decea, pentru asigurarea accesului în zonă la viitoarea autostrada Sebeș – Turda. Luni este programată o întâlnire la Aiud între reprezentanții CNADNR și ai autorităților publice locale din zona de influență a autostrăzii.

Vor fi discutate eventuale modificări și îmbunătățiri în proiectul inițial al autostrăzii Sebeș – Turda în raport cu efectele economice și sociale pe care le implică această lucrare de infrastructură în zonele limitrofe ei.

UPDATE: Consiliul Judeţean Alba transmite, într-un comunicat, că întâlnirea de la Aiud va avea loc luni, 17 iunie, începând cu ora 11.00, la sediul Primăriei din oraş. Va avea loc o ședință cu reprezentanți de nivel decizional ai Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale pentru a discuta asupra proiectului autostrăzii Sebeș – Turda. La această ședință, Consiliul Județean Alba a invitat toți primarii unităților administrative din județul Alba pe teritoriul cărora va trece viitoarea autostradă, pentru a-și putea spune punctul de vedere și observațiile legate de proiect.

“Îi rog pe această cale pe cetățenii interesați de acest subiect să ia legătura cu primăriile din localitățile lor și să le transmită primarilor toate problemele sau observațiile pe care le au față de proiectul autostrăzii. Primarii sunt cei care vor trebui să discute cu proiectantul și cu reprezentanții CNADNR-ului și să susțină punctele lor de vedere, pentru a ajunge la o soluție bună pentru toate părțile. Consiliul Județean Alba va emite apoi certificatul de urbanism pentru proiect pe baza observațiilor pe care le primește de la primari.

Consiliul Județean a informat toți primarii din localitățile pe unde va trece autostrada despre această întâlnire și le-a solicitat prezența tocmai pentru a putea discuta toate aspectele legate de proiect.

Aiudul a fost ales ca loc de întâlnire pentru că se află la jumătatea traseului viitoarei autostrăzi”, a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Primăria Ocna Mureș a înaintat o adresă Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, respectiv ministru Dan Șova, în care susţine că nodul rutier la kilometrul 53, inclus în proiectul autostrăzii ca o variantă ce ar urma să fie construită în viitor să fie avut în vedere ca o “realitate imediată”.

În adresa semnată de primarul Silviu Vinţeler se menţionează că autostrada reprezintă o oportunitate de dezvoltare economică şi atragere de investitori, iar accesul la această arteră vizează o zonă de 40.000 de locuitori. În plus, nodul rutier ar reduce distanţa spre Târgu Mureş şi ar decongestiona traficul pe DN1, susţin reprezentanţii administraţiei locale de la Ocna Mureş.

“Acest nod rutier este singurul care permite legătura între drumul expres Sebeş – Turda şi E81/DN1, aflat între localităţile Aiud şi Turda. Construcţia acestuia permite reducerea timpilor şi distanţelor de deplasare atât pentru transportul de marfă, cât şi cel de persoane, cu efecte imediate asupra dezvoltării economice a regiunii”, se arată în adresă.

De asemenea, administraţia locală are în vedere în “principal rolul pe care acest nod rutier îl are în susținerea parcului industrial care se va dezvolta în Ocna Mureș pe terenul fostului UPSOM GHCL”.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. ion

    miercuri, 12.06.2013 at 18:02

    Care este traseul punct de plecare si traseul ca sa ne putem exprima puncte de vedere,SEBESUL ARE NEVOIE DE CENTURA A ORASULUI daca are primar sa se lupte pentru aceasta nevoie stringenta a orasului

  2. TUDOR GHEORGHE

    joi, 13.06.2013 at 23:00

    COMUNICATI TRASEUL AUTOSTRAZII SEBES-TURDA!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax