Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Întâlnire la Instituţia Prefectului Alba, de Ziua Internaţională Anticorupţie

Publicat

De Ziua Internaţională Anticorupţie, vineri, 9 decembrie, la Alba Iulia s-a desfăşurat o întâlnire la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba, la care au participat consilierii pentru integritate de la instituţiile teritoriale din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Evenimentul a avut loc în contextul activităţilor organizate de la nivel naţional, de poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, cu caracter informativ-preventiv, atât în instituţiile publice, cât şi în rândul cetăţenilor.

Lucrătorii Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au recomandat cetăţenilor să adopte un comportament integru şi o conduită anticorupţie fermă.

Potrivit Convenţiei Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei, „pentru a lupta împotriva corupţiei, fiecare stat parte încurajează în mod special integritatea, cinstea şi răspunderea agenţilor publici, conform principiilor fundamentale ale sistemului său juridic. În particular, fiecare stat parte se străduieşte să aplice, în cadrul propriilor sisteme instituţionale şi juridice, coduri sau norme de conduită pentru exercitarea corectă, onorabilă şi corespunzătoare a funcţiilor publice.” De asemenea, se mai arată că aceste fenomen reprezintă o problemă foarte răspândită, care are un impact major asupra vieţii de zi cu zi a cetăţenilor din întreaga lume. Corupţia subminează democraţia, creează guverne instabile şi ţări nedezvoltate din punct de vedere economic. Aceasta poate lua un număr mare de forme, de la obligarea cetăţenilor să plătească mită, la folosirea influenţei politice prin presiuni pentru obţinerea unui rezultat special legislativ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax