Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Întâlnire naţională a consilierilor sociali din Patriarhia Română la Mănăstirea Dumbrava, în prezenţa ÎPS Irineu şi a oficialităţilor judeţene din Alba

Publicat

manastirea dumbrava

Mănăstirea Dumbrava din judeţul Alba găzduieşte, marţi, întâlnirea naţională a coordonatorilor departamentelor sociale ale eparhiilor din cuprinsul Patriarhiei Române. Întâlnirea se desfăşoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi reuneşte 30 de consilieri sociali misionari. ÎPS Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei participă la întâlnirea de la Mănăstirea Dumbrava.

În cadrul întâlnirii, aceştia vor dezbate probleme privind activitatea social-misionară a Bisericii Ortodoxe Române şi probleme legate de colaborarea între eparhii în domeniul social.

Înaltpreasfinţitul Irineu a transmis participanţilor un mesaj despre activitatea social – filantropică a Bisericii: „Ne bucurăm că preoţii şi credincioşii ortodocşi sunt foarte ataşaţi de activitatea social-filantropică a Bisericii. Ei o susţin fiindcă o apreciază ca pe un sacrament al aproapelui, ca pe o liturghie după liturghie. Întrunirea pe raza eparhiei noastre a consilierilor sociali din Patriarhia Română este o expresie a interesului pentru o slujire creştină eficientă. Misiunea noastră este să fim solidari cu semenii noştri şi să le fim alături în munca lor, în suferinţele lor şi în speranţele lor ”.

La întâlnirea consilierilor sociali participă şi consilierul patriarhal Radu Neuman, coordonator în cadrul Sectorului social-filantropic al Patriarhiei Române, directorul executiv al Federaţiei Filantropia, părintele Dorel Moţoc, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel şi directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, Sorin Chirilă.

Mănăstirea Dumbrava din judeţul Alba are un cămin pentru vârstnici, un adăpost săptămânal, un centru maternal, un centru de deprinderi pentru viaţă independentă, un cabinet stomatologic social. Acestea fac parte din reţeaua de servicii sociale coordonate de Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei. Sectorul Social al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei a fost înfiinţat în anul 1995, iar în prezent reţeaua de centre şi aşezăminte sociale din judeţele Alba şi Mureş, care formează Eparhia de Alba Iulia, înseamnă 88 de servicii sociale distincte. Astfel Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, cu filialele acesteia, oferă servicii sociale familiilor şi copiilor în dificultate, persoanelor vârstnice şi persoanelor cu handicap, deţinuţilor, persoanelor fără adăpost, femeilor în situaţie de criză pre şi post avort, persoanelor emigrante, în total fiind vorba de aproape 5.000 de persoane beneficiare a acestei reţele social filantropice.

sursa foto: facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax