Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Întâlnirea Ansamblului Regiunilor Europene la Alba Iulia a primit aprobarea consilierilor județeni. Vezi ce beneficii aduce județului

Publicat

dumitrel

În 20-22 februarie, va avea loc la Alba Iulia Reuniunea Prezidiului și Biroului Ansamblului Regiunilor Europene, din care face parte și județul Alba. În cadrul întâlnirii vor fi puse în discuție mai multe proiecte, în special adresate tinerilor, pentru a intra în rețele europene de accesare a unor burse sau de colaborare cu sisteme din alte țări. Pentru desfășurarea întâlnirii și a evenimentelor prevăzute în aniversarea a 45 de ani de la înființarea județului Alba, Consiliul Județean a aprobat, în ședința de duminică, acordarea unui buget de 310.000 lei.

„Întâlnirea Ansamblului Regiunilor Europene va juca un rol extrem de important pentru că aici se va face lobby pentru viitoarea conducere a Adunării Regiunilor Europene. Din acest motiv, eu cred că este un mare câștig pentru noi, mai ales că unul dintre cele două birouri regionale ARE este la Alba Iulia (celălat e la Bruxelles). Prin această întâlnire se va întări rolul orașului Alba Iulia în zona de sud-est a Europei”, a explicat vicepreședintele Consiliului Județean, Florin Roman.

Unul dintre punctele abordate în întâlnirea ARE va fi programul Eurodyssey, prin care tineri albaiulieni, studenți sau nu, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani ar putea fi beneficiarii unor burse de perfecționare în țări europene. Citiți mai multe despre acest program AICI.

În 2007, județul Alba a încheiat un Acord de cooperare cu ARE, prin care a dobândit calitatea de membru, calitate ce presupune susținerea și implicarea activă în proiectele și activitățile derulate de acest organism. Organismele de conducere ale ARE sunt Prezidiul și Biroul.

„În contextul în care dezvoltarea economico-juridică a județului și dezvoltarea de proiecte și programe cu finanțare externă constituie priorități pentru Consiliul Județean Alba, în contextul în care dezbaterile despre organizarea administrativă de României și înființarea regiunilor administrative au luat o amploare tot mai mare, ținând cont de importanța tot mai mare acordaată Sud-Estului Europei și de lărgirea competențelor Biroului ARE de la Alba Iulia, considerăm oportună aniversarea a 45 de ani de la înființarea județului Alba, în data de 17 februarie și a organizării Reuniunilor Prezidiului și Biroului Adunării Regiunilor Europene (ARE), în județul Alba, respectiv 20-22 februarie 2013, sens în care se impune alocarea sumei de 310.000 lei, necesare desfășurării celor două evenimente”, se prevede în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre, prin care CJ a alocat bani pentru desfășurarea evenimentului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax