Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Întârzieri la plata ajutoarelor sociale din cauza unor schimbări în programul IT. Alocaţia pentru copii ar fi trebuit să intre în conturi de la începutul săptămânii

Publicat

Din cauza schimbării unui program de operare IT la Trezoreria Română, plăţile ajutoarelor sociale de care beneficiază circa opt milioane de persoane sunt întârziate. Dacă alocaţiile pentru copii ar fi trebuit să intre în conturi în perioada 13-15 ianuarie, nici joi, 16 ianuarie, nu erau virate beneficiarilor. Potrivit unor reprezentanţi ai Ministerului Muncii, blocajul ar mai putea dura circa două zile.

Deocamdată, este întârziată în special plata alocaţiei pentru copii, care ar fi trebuit efectuată începând din 13 ianuarie, însă termenul pentru plata completă a acesteia este 27 a lunii.

Președintele Agenției Naționale pentru Plăți și Intervenție Socială, Adrian Toader, a declarat pentru Digi24 că este vorba de o întârziere la toate ajutoarele sociale, de circa trei zile. Motivul ar fi că prima zi lucrătoare din an a fost în data de 6 ianuarie şi nu 3 ianuarie, Ministerul Finanţelor a schimbat conturile din trezorerie, iar noile conturi IBAN au apărut cu trei zile mai târziu.

„Ministerul Finanțelor a schimbat conturile din trezorerii și, ca atare, pe site noile conturi IBAN au apărut pe data de 6, noi le-am procesat, le-am transmis la agențiile județene, după care au fost transmise pentru a se realiza noile conturi la trezoreriile județene. Acest lucru a întârziat puțin aceste plăți”, a spus Adrian Toader pentru postul de televiziune.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax