Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Întârzieri la plata medicilor de familie. CNAS anunță că blocajul a fost soluționat. Plățile vor fi făcute „cât mai rapid posibil”

Publicat

Medicii de familie care au contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate își vor primi în curând banii pentru activitățile desfășurate în luna august, deși termenul limită de decont era data de 18 septembrie. Situația de blocaj a apărut deoarece fondurile CNAS au fost epuizate pentru trimestrul trei.

Situaţia plăţilor din sistemul asigurărilor sociale de sănătate a fost soluţionată joi, 28 septembrie, după ce Guvernul a aprobat Memorandumul pentru suplimentarea/modificarea limitei de credite bugetare şi de angajament aprobate pentru bugetul FNUASS în luna septembrie 2023.

Potrivit CNAS, urmare aprobării memorandumului, a fost deblocată decontarea serviciilor medicale efectuate de medicii de familie, medicii specialiști și spitale, medicamente compensate și gratuite și materiale sanitare, inclusiv pentru programele naționale de sănătate și cele care fac obiectul contractelor cost-volum și cost-volum-rezultat, cu termen de plată în luna septembrie.

„Mulțumesc Ministerului de Finanțe pentru întreg suportul și pentru demersurile făcute pentru deblocarea situației. CNAS va continua dialogul cu toate instituțiile implicate în finanțarea sistemului de asigurări sociale de sănătate.

De asemenea, i-am rugat pe colegii mei să facem toate eforturile necesare și să lucrăm cât va fi necesar pentru a face plățile cât mai rapid posibil”, a transmis președintele CNAS, dr. Andrei Baciu, într-un comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gelu stoian

    joi, 28.09.2023 at 18:28

    „cat mai rapid posibil” = ieri ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax