Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Intenţiile Guvernului Ponta. Secretarii de stat şi prefecţii pleacă, şefii de deconcentrate rămân. În Alba, Bardan, Badea şi Andronescu îşi pierd funcţiile

Publicat

După ce vor prelua puterea în Guvernul României, reprezentanţii USL intenţionează să aplice o „curăţenie politică” în structurile executivului. Vor fi schimbaţi secretarii de stat şi prefecţii, dar şi persoanele numite politic din aceste instituţii, după cum au declarat presei centrale liderii USL. În schimb, vor rămâne şefii de servicii publice deconcentrate din ţară, care însă ar urma să fie monitorizaţi atent în timpul alegerilor, pentru a nu influenţa în vreun fel voturile.

În Alba, primul care îşi simte fotoliul clătinâdu-se este prefectul Ştefan Bardan care ar putea să fie nevoit să se întoarcă pe funcţia pe care o deţinea în urmă cu 8 ani la Apa Mare (APA CTTA).

Situaţia pare rezolvată pentru ca Guvernul Ponta să preia frâiele statului, în condiţiile în care, pe 7 mai, în Parlament, sprijinul promis de UNPR şi USL ar întruni majoritatea necesară pentru votul de încredere acordat Executivului, iar reprezentanţii PDL nu s-au hotărât încă dacă se vor exprima în forul legislativ, în acest sens. Ce urmează, din cât declară liderul PSD, premierul desemnat Victor Ponta şi copreşedintele USL, liberalul Crin Antonescu ar fi înlocuirea prefecţilor, care reprezintă  politic şi administrativ Guvernul la nivel teritorial, dar şi a secretarilor de stat din ministere. Nu de aceeaşi soartă vor avea parte şefii de deconcentrate, din informaţiile de până acum, care îşi păstrează fotoliile, însă vor fi „sub lupă”, mai ales pe timpul alegerilor.

În Alba, îşi pierd funcţiile prefectul Ştefan Bardan, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea (candidat la funcţia de primar în municipiul Aiud) şi şefa ANOFM, secretarul de stat Rodica Andronescu, ocupanta acestui fotoliu de doar 6 luni.

Întrebat despre acest subiect, prefectul Ştefan Bardan a declarat că orice este posibil şi că aşteaptă decizia noului Guvern prin care va fi înlocuit din funcţie. Prefectul a explicat că, în această situaţie, domnia sa s-ar întoarce pe funcţia pe care o deţinea în urmă cu 8 ani şi anume cea de director comercial al Apa CTTA Alba Iulia, fosta Apa Mare.

Pe de altă parte, echipa miniştrilor propuşi pentru Finanţe – Florin Georgescu, Economie – Daniel Chiţoiu, Sănătate – Vasile Cepoi şi Muncă – Mariana Câmpeanu încep discuţiile tehnice cu reprezentanţii FMI, în vederea unei decizii privind majorările salariale, dar şi pentru semnarea scrisorii de intenţie către FMI.

Parlamentarii USL au încheiat, miercuri, protestul din forul legislativ iniţiat la începutul acestui an, însă au în vizor în continuare înlocuirea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase şi chiar suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. De asemenea Guvernul Ponta ar urma să anuleze hotărârea de guvern privind Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax