Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Interdicția de a solicita copii după acte, extinsă la instituții locale sau companii de utilități. Legea anti dosar cu șină

Publicat

Camera Deputațilora a adoptat miercuri un proiect prin care interdicția de a solicita copii după acte emise de instituții publice este extinsă și la nivel local, nivel de universități și companii de utilități.

Practic, se interzice dosarul cu șină prin lege, spune ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.

„Această inițiativă completează un proiect de anul trecut prin care instituțiile centrale au interdicția de a solicita copii după acte emise de instituții publice, astfel încât acum vom avea această interdicție și la nivel local, și la nivel de universității și la nivel companii de utilități. De asemenea, în urma unui amendament, practic se interzice dosarul cu șină prin lege.

De asemenea, am interzis prin propunerea noastră xeroxurile din instituțiile publice, pentru că, inclusiv în 2022, la Sectorul 1 ești trimis în cadrul Administrație de taxe locale să îți faci xerox și trebuie să plătești și copia și pixul. Este un pas de normalitate”, afirmă în plenul Camerei Deputaților Sebastian Burduja.

Inițiativa legislativă a fost adoptată de Camera Deputatilor cu 241 de voturi „pentru” și 13 abțineri.

Ce prevede propunerea legislativă

„Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 41/2016, în sensul instituirii în sarcina instituţiilor publice, organelor de specialitate ale administraţiei centrale şi locale şi persoanelor juridice de drept privat, care au obţinut, potrivit legii, statut de utilitate publică sau sunt autorizate să presteze un serviciu public, a unei obligaţii de a pune la dispoziţia cetăţenilor, în mod gratuit, în format fizic pe hârtie sau în format electronic, pe pagina de internet proprie, modele de formulare sau cereri aferente serviciilor furnizate.

Potrivit iniţiatorilor, demersul legislativ urmăreşte eficientizarea prestării serviciilor publice, reducerea timpilor în relaţia cu publicul şi respectarea principiului accesibilităţii serviciilor publice”, se menționează în raportul Comisiei pentru administrație publică.

Senatul este for decizional.

sursă: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate