Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Interdicție pentru deținerea de arme pentru anumite categorii de români. Ordonanță de Urgență la Guvern

Publicat

Interdicție pentru deținerea de arme: Persoanele cercetate sau condamnate pentru trafic de droguri, arme sau terorism nu vor mai avea dreptul să dețină arme, potrivit unei ordonanțe de urgență care ar urma să fie adoptată joi de guvern.

Documentul stabilește faptele penale în cazul cărora se va restrânge dreptul de a procura și deține arme, a transmis Radio România Actualități.

Guvernul vrea să armonizeze mai bine legislația privind regimul juridic al armelor de foc cu Constituția țării.

Pentru asta, va adopta în ședința de joi o ordonanță de urgență care va detalia foarte clar care sunt infracțiunile penale pentru care persoanelor cercetate sau condamnate li se va interzice să dețină arme de foc.

Este vorba de cei care încalcă legea privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, legea privind combaterea terorismului, a legii vânătorii, dar și ordonanța de urgență care reglementează exporturile și importurile de produse militare.

Pe ordinea de zi a ședinței se mai află o serie de hotărâri care se referă la proceduri de expropiere a tuturor imobilelor proprietate privată de pe anumite sectoare ale Autostrăzii Sibiu-Pitești și Autostrăzii de Centură a Capitalei, aprobarea unei plăți de 550.000 euro, care este contribuția voluntară a României la proiectele Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, și aprobarea Strategiei Naționale pentru Educația Continuă a Adulților 2024-2030.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax