Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Interesul albaiulienilor pentru construcții a crescut față de anul trecut. Numărul certificatelor de urbanism aproape s-au dublat

Publicat

case in constructieNumărul certificatelor de urbanism emise în primele luni ale anului aproape s-au dublat față de aceeași perioadă a anului trecut. Primăria Alba Iulia a emis peste 530 de astfel de certificate, semn că interesul albaiulienilor pentru construcții a crescut.

„Situația arată că până la această dată au fost emise 535 de certificate de urbanism, față de perioada similară a anului trecut, când au fost emise 360.

Sursa acestei diferențe este convergența mai multor factori, precum creșterea nivelului oportunităților investiționale, mărirea intravilanului cu aproximativ 1180 hectare, dar și mediul turistic recent profilat, lucru care a dus la cereri pentru spații de cazare.

Din sfera investițională, dincolo de investițiile apartinând unor retaileri importanți, se disting solicitări semnificative pentru investiții care privesc funcțiunea de cazare turistică pe diverse capacități, pensiuni, hoteluri și vile urbane”, au transmis reprezentanţii Primăriei Alba Iulia.

Creștea numărului de certificare se poate datora și faptului că anul acesta se pot accesa fonduri europene pentru diferite investiții.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax