Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Internet gratis prin rețea WiFi în mai multe locații din municipiul Alba Iulia. Primăria a început procedura de achiziție

alba iulia

Publicat

Primăria Alba Iulia va beneficia de un voucher de 15.000 de euro, alocat de Comisia Europeană prin Agenția Executivă pentru Inovare și Rețele pentru promovarea conectivității la internet în comunitățile locale.

Banii vor fi folosiți pentru instalarea de echipamente pentru puncte de acces gratuit la internet prin WiFi în spații publice din municipiu.

Locațiile propuse sunt:

  • Palatul Principilor
  • Muzeul Principia
  • Centru Info Turistice
  • Piața Regina Maria
  • Parc Cetate
  • Sediu primărie
  • Direcția Programe
  • Direcția Venituri
  • Direcția Asistență Socială

Pentru realizarea rețelei de WiFi gratuit, primăria a demarat procedura de achiziție. Potrivit documentației, administrația locală va încheia contracte de instalare a punctelor de acces internet cu companii autorizate. Rețeaua și accesul la internet vor fi menținute cel puțin 36 de luni de la punerea în funcțiune.

Va fi instalată o rețea locală de date de bandă largă între punctele de internet WiFi. Vor avea acces la internet gratuit cetățeni, instituții, vizitatori și turiști în parcuri, piețe, clădiri publice.

Rețelele gratuite WiFi din Alba Iulia sunt asigurate de unele instituții sau operatori de internet, dar nu acoperă o arie suficientă raportată la nevoile comunității, inclusiv zone/clădiri municipale de interes sau nu pot asigura conexiuni de calitate pentru un număr semnificativ de utilizatori, potrivit sursei citate.

Astfel că se vor asigura conexiunile către puncte de rețea neincluse în grant prin implementarea locațiilor cu acces WiFi4EU, în completarea rețelei locale de date de bandă largă.

Conexiune proprie între sediul Primăriei și zona Cetate

Obiectul achiziției este realizarea unei conexiuni proprii, pe suport de fibră optică, de bandă largă, între sediul Primăriei Alba Iulia și zona Cetate.

Se urmărește ”identificarea celor mai bune opțiuni și proiectarea unei rețele de comunicații de date pe bandă largă pe suport fibră optică între sediul primăriei și zona Cetate – locațiile WiFi, stabilirea amplasării punctelor de acces WiFI, identificarea porțiunilor ce necesită canalizații îngropate, cele care vor folosi canalizații existente astfel încât să fie asigurate legăturile de date între sediu primărie și clădirile/spațiile municipale din zona Cetate (2,5 km)”.

Alte servicii incluse în documentație:

  • executare/instalare/testare rețea principală între sediu primăria și zona cetate – locațiile WiFi
  • instalarea rețelelor locale, de interior și punctelor de acces aferente
  • configurare, testare, punere în funcțiune rețea și puncte acces WiFI4EU; imolementare/configurare conexiuni existente (lunii închiriate)
  • promovare prin afișare (instalare panouri) și online a locațiilor funcționale
  • asigurare servicii internet de bandă largă
  • asigurare servicii mentenanță rețea și acces internet de bandă largă

Sunt considerate ca prioritare locațiile exterioare frecventate de cetățeni și turiști; rețeaua necesită, în sezon și la organizarea de evenimente, acoperire și trafic mare.

Rețeaua WiFI4EU este prevăzută să includă 8 puncte de acces de exterior și 3 puncte de acces interior; două locații sunt de rezervă, în cazul unor dificultăți de implementare în locațiile propuse.

Ofertanții vor considera un singur punct principal de control și acces rețea WiFi4EU la internet – sediul primăriei.

În prezent sunt conexiuni de date de bandă largă între sediul primăriei și o parte din locații (realizare cu linii de fibră optică închiriate).

Se recomandă ca echipamentele de acces wifi să asigure:

  • peste 200 de utilizatori simultani (recomandabil 500) pentru punct acces exterior și peste 100 utilizatori simultani pt punct acces interior.
  • bandă acces de cel puțin 150Mbps (recomandarea este de peste 200 Mbps, bandă simetrică)
  • fiecare punct de acces trebuie să poată fi utilizat simultan în bandă duală (2,5 Ghz-5Ghz)

Beneficiarul se asigură că accesul utilizatorilor finali la rețeaua WiFI4EU este gratuit, nu conține publicitate comercială, este furnizat fără reutilizarea datelor cu caracter personal în scopuri comerciale, este asigurat fără discriminare, se asigură buna funcționare a rețelei și se respectă condițiile de confidențialitate și protecție a datelor personale specifice serviciului

Prelucrarea în scopuri statistice sau analitice poate fi efectuată regulat pentru promovare, monitorizare sau îmbunătățirea funcționării rețelelor. Stocarea sau prelucrarea datelor cu caracter personal trebuie să fie anonimizată.

Valoarea totală estimată a achiziției este de 294.525 lei.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax