Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Internet wireless gratis în piețe și spații publice, pe fonduri europene, pentru municipalitățile din România

Publicat

Municipalitățile din întreaga Uniune Europeană, inclusiv din România, se vor putea înscrie la Comisia Europeană, într-un nou apel de proiecte pentru a putea obține fonduri europene pentru a introduce în piețe și alte în spații publice internet wireless, oferit gratuit populației.

Între timp, și firmele private care oferă servicii de acces la internet se pot înscrie pe o listă orientativă deschisă online de Comisia Europeană, pentru a putea, eventual, să fie contractate de orașe în programul WiFi4EU.

Apelul de cereri pentru programul WiFi4EU va fi deschis pe site-ul wifi4eu.eu, în perioada 7 noiembrie, ora 13:00 (ora Europei Centrale – CET) – 9 noiembrie, ora 17.00 (CET), a anunțat luni Comisia Europeană, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

120 de milioane de euro, pentru circa 8.000 de orașe din Uniunea Europeană vor fi disponibili până în anul 2020, pentru proiectele de WiFi gratuit în spații publice.

Odată ce s-au înregistrat în portalul dedicat WiFi4EU, municipalitățile vor putea aplica on-line pentru voucherul de 15.000 de euro, în programul WiFi4EU, cu un singur clic.

Până în prezent, una din cinci municipalități din Europa și-a înregistrat detaliile. Municipalitățile care nu s-au înscris și doresc să depună o cerere de voucher se pot înregistra în continuare pe portal până la începerea apelului pe 7 noiembrie.

Vezi AICI lista municipalităților din țară (sau administrațiilor locale echivalente) și entitățile care își pot depune candidatura pentru a participa la inițiativa WiFi4EU.

Cu voucherul WiFi4EU, municipalitatea va putea crea un hotspot Wi-Fi în spații publice, inclusiv la primărie, biblioteci publice, muzee, parcuri publice sau piețe.

Comisia va selecta proiectele pe principiul „primul venit, primul servit”.

În următorul apel, primele 2.800 de municipalități vor primi un voucher WiFi4EU, asigurându-se că fiecare stat membru UE va primi cel puțin 15 vouchere.

De asemenea, firmele de internet sunt invitate să ve înregistreze online și să indice zonele în care pot furniza serviciile. Lista firmelor înregistrate va fi publicată și oferită municipalităților, pentru a le face cunoscuți potențialii furnizori din zona lor.

Lista are doar scop informativ. Municipalitățile care primesc un voucher WiFi4EU își pot alege singure companiile de internet, inclusiv dintre cele care nu sunt încă pe listă.

sursa: startupcafe.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax