Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Internship la Guvern 2022: tinerii pot face practică la Palatul Victoria. Condițiile pentru înscrieri și valoarea indemnizației

Publicat

palatul-victoria-guvern

Executivul a anunțat luni că încep înscrierile pentru Programul oficial de Internship al Guvernului României – ediția a IX-a, 2022.

Programul este adresat tinerilor care vor să se familiarizeze cu specificul activității guvernamentale în cele mai importante instituții ale administrației publice centrale.

Programul de internship se va desfășura în perioada 11 iulie – 9 septembrie 2022. În cadrul acestuia, vor putea aplica 150 de studenți și absolvenți ai formelor de învățământ din România și din străinătate.

Înscrieri și condiții

Înscrierile au loc în perioada 11 aprilie – 10 mai 2022, pe platforma www.internship.gov.ro.

Fiecare tânăr care aplică trebuie să-și creeze un profil de candidat în cadrul programului. Apoi, o comisie va analiza dosarele și va organiza interviuri în baza cărora se va face selecția celor care vor deveni interni.

Condițiile de participare sunt următoarele:

 • vârsta de 16 ani împlinită, dar nu mai mult de 27 de ani
 • cetățenie română
 • capacitate deplină de exercițiu
 • cunoașterea limbii română, scris și vorbit
 • cunoașterea a cel puțin unei limbi străine de circulație internațională
 • cunoștințe în domeniul IT
 • aplicantul nu este activ pe piața muncii
 • aplicantul nu a absolvit anterior Programul Oficial de Internship al Guvernului României
 • aplicantul îndeplinește condițiile generale prevăzute de Legea nr. 176/2018 privind internshipul, cu modificările și completările ulterioare.

Candidaturile vor fi evaluate în perioada 11 mai – 10 iunie, iar rezultatele vor fi anunțate luni, 13 iunie, pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

Tinerii vor primi indemnizație

Pe perioada Programului de Internship, internii vor beneficia de o indemnizație lunară echivalentă salariului minim pe economie (2.550 lei brut / 1.524 lei net), iar la final vor primi de la Secretariatul General al Guvernului un certificat care atestă stagiul de practică.

Din 2013, când a avut loc prima ediție, în Programul de Internship al Guvernului României s-au implicat peste 75 de ministere, autorități și agenții guvernamentale, aproximativ 1500 de tineri și au fost desfășurate peste 300 de evenimente la care stagiarii au participat, anunță Guvernul.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. PoliTICHIA chelului

  luni, 11.04.2022 at 18:50

  La ce sa mai bati atita drum pina la Bucuresti, ca sa inveti sa minti, cind ai acasa primarie, biserica, oameni de ,,afaceri,, marketuri si televizor ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax