Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Interpretul de muzică populară Gheorghe Turda, a „cântat” la Securitate

Publicat

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a menţinut, marţi, hotărârea Curţii de Apel Bucureşti, prin care artistul Gheorghe Turda era declarat colaborator al Securităţii. Acesta a fost implicat în proces timp de doi ani, după ce Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS) s-a autosesizat, în cazul său.

Interpretul de muzică populară Gheorghe Turda a fost acuzat de CNSAS că a făcut un denunţ la Miliţia din Săpânţa, în 1971 privind intenţia mătuşii sale, Ileana Konradt de a pleca din ţară. Potrivit datelor prezentate de CNSAS, Gheorghe Turda ar fi oferit date exacte privind intenţia acesteia de a părăsi ţara definitiv, respectiv când era programată ieşirea peste graniţă (8 august 1978), faptul că avea aprobat paşaport de către Inspectoratul de Miliţie şi Securitate din Maramureş.

Gheorghe Turda a motivat că decizia de a face denunţul a fost luată în contextul salvării carierei sale şi cu acordul familiei. ÎCCS a menţinut însă decizia prin care acesta este declarat official colaborator al Securităţii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax