Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Intervenție a ISU la fațada clădirii Prefecturii Alba. Tencuiala risca să se prăbușească peste oameni

Publicat

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba a intervenit luni după masă pentru îndepărtarea unor elemente periculoase de pe fațada uneia dintre cele mai importante clădiri din Alba Iulia. Este vorba despre imobilul din centrul municipiului în care funcționează Curtea de Apel Alba Iulia (proprietara clădirii), Instituția Prefectului și Consiliul Județean Alba. Intervenția ISU a fost absolut necesară, zona la care s-a făcut intervenția fiind inaccesibilă de pe acoperiș. 

Autospecială utilizată la intervenție a fost recepționată de ISU la sfârșitul anului trecut și permite accesul la înălțimi de până la 42 de metri. Mașina are o valoare de 2.667.773,96 lei.

Reamintim că în urmă cu câteva zile o parte din tencuiala acestei clădiri s-a prăbușit pe scările din față, cu doar câteva minute înainte ca funcționarii să plece spre casă și doar norocul a făcut ca în acel moment să nu fie cineva în zonă.

Construcţia a fost edificată la începutul sec. XX pe un teren donat de „Consiliul comunei urbane Alba Iulia”, destinat Tribunalului, Parchetului şi Judecătoriei mixte. Este clasificată ca monument istoric.

Clădirea a fost folosită cu această destinaţie până în anul 1968, când a fost preluată de fostul sfat popular al raionului Alba, schimbându-i-se la acea dată destinaţia  în sediu pentru fostul comitet judeţean de partid.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate