Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE | Intervenţie ISU în Alba Iulia: Muniţie rămasă neexplodată, recuperată de pirotehnişti de pe strada Regina Maria

Publicat

Echipa pirotehnică de la ISU Alba a fost chemată, marţi, în jurul amiezii, să intervină pentru asanarea unui teren de muniţie rămasă neexplodată. Aceasta a fost descoperită pe strada Regina Maria din centrul oraşului.

Echipa de intervenţie a ridicat un proiectil exploziv calibru 100 mm şi o bombă de aruncător calibru 82 mm, descoperite în timpul unor lucrări la un beci din zona sediului Centrului de Cultură Judeţean „Augustin Bena”.

Muniţia a fost transportată în condiţii de siguranţă şi va fi depozitată în vederea distrugerii controlate.

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, marţi, la ora 11.00, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată cu privirea la faptul că la subsolul unui imobil situat pe raza municipiului reşedinţă de judeţ au găsite două obuze. Din primele verificări efectuate de poliţişti s-a stabilit că lucrători din cadrul  unei societăţi comerciale, în timp ce efectuau lucrări de întreţinere a imobilului, au dezgropat o bucată proiectil exploziv calibru 100 mm şi o bucată bombă de aruncător calibru 82 mm, posibil provenite din timpul celui de-al doilea război mondial, funcţionale.

Lucrătorii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba au luat măsura ridicării materialelor explozive şi îndepărtării pericolului, conform competenţelor.

În continuare se efectuează cercetări privind comiterea infracţiunii de „producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul, folosirea sau orice altă operaţiune cu materii explozive”, faptă prevăzută de art. 37 al. 1, 2 şi 3, din Legea126/1995 privind regimul materialelor explozive.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax